Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
jč
12.08.2015 11:41:25
Deli članek:

Hokej na travi na novi preizkušnji

V teh dneh se hokejski delavci razen s pripravami na novo sezono ukvarjajo s še enim velikim vprašanjem: kako premagati urok uspešnega vodenja Zveze za hokej na travi Slovenije.

Očitno ostaja težava, kako dobiti vodstvo, ki bo oddelalo vsaj en mandat predsedovanja, da o vodenju več mandatov niti ne govorimo. Skrb okrog tega vprašanja je povsem na mestu, saj se na tej krovni organizaciji potegujejo za to, da bi dobili vodstvo z vsaj štiriletnim vodenjem vse od predsedovanja Franca Kučana. To pa je že krepko čez 15 let.

Tokrat je slovenski hokej na travi na novi preizkušnji. 21. avgusta 2015 bo izredna skupščina, ki bo tudi volilna in vse oči so uprte v ednino kandidatko za to mesto, Sanjo Kropec. Omenjeno je za ta položaj predlagalo vodstvo HK Moravske Toplice, pa čeprav Sanja prihaja iz HK Triglav Predanovci. Odkrito rečeno se tokrat klubi precej bolj kot v preteklosti ukvarjajo s tem, da bi se dobila stabilna "hokejska vlada", saj so ugotovili, da brez uspešnega vodenja ZHNTS ni ne napredka v kvaliteti niti napredka na področju množičnosti. Prav tega pa si vsi še kako želijo.

Neaktivnost klubov je bila tudi razlog za odstop predsedstva, katero je v prejšnjem mandatu vodil Aleš Skalič. Naj omenimo, da se na skupščini potrjuje tako imenovana predsedničina lista, kar pomeni, da si kandidatka za predsednico oblikuje svojo ekipo, skupščina pa to potrdi ali zavrne. Da si tokrat klubi  želijo res nekaj bolj stabilnega, potrjuje tudi torkov sestanek predsednikov vseh klubov s kandidatko za predsednico, kjer je Kropčevi dobila njihovo podporo. Čas bo pokazal, če morda kdo ni držal fige v žepu.