Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
tk
tk
12.08.2015 10:23:47
Deli članek:

Odbojkarji samozavestno odpotovali na Poljsko

Drago Wernig - TAKA

Danes zjutraj so se oziroma slovenski odbojkarji odpravili na Poljsko, kjer jih že v četrtek čaka izjemno pomembna polfinalna tekma z domačimi Poljaki.

V taboru slovenske izbrane vrste se še kako zavedajo pomembnosti četrtkove tekme s Poljaki, ki jih lahko pripelje le korak od svetovne lige ali pa jim še enkrat več zaloputne vrata tik pred nosom. V primerjavi s preteklim letom, ko sta se na koncu oba finalista uvrstila v prestižno tekmovanje, ima zdaj mesto zagotovljen le končni zmagovalec. Reprezentanti so se po zadnjih dveh tekmah z Grčijo iz stalne baze v Mariboru preselili v prestolnico, kjer so opravili zadnjih nekaj treningov, vendar Andrea Giani pred odhodom ni pretiraval z obremenitvijo svojih varovancev.

Tako so delali le v manjših skupinah, nekateri na parketu, drugi spet v telovadnici, vsi skupaj pa so bili z mislimi pri le enem cilju: pri zmagi nad Poljaki. Glede na trenutno sestavo ekipe, ki gosti zaključni turnir, so Slovenci favoriti na papirju, a če upoštevamo pomembnost tekme za ene in druge, lahko Poljaki zaigrajo povsem sproščeno. Za nameček bodo imeli na svoji strani tudi občinstvo. Ne glede na to, da gre za B ekipo Poljske, je šport tako zelo priljubljen, da se ne glede na vse vedno zbere lepo število gledalcev, povprečno 1500 so jih imeli na štirih domačih tekmah z Avstrijo in Makedonijo.

POSTALI SO BOLJ ODRASLI
A v slovenskem taboru se z nasprotniki ne obremenjujejo. O tem priča tudi zelo jasen odgovor slovenskega selektorja Andree Gianija, ki je neposredno po nedeljski zmagi nad Grki na vprašanje, katerega nasprotnika si želi na prvi tekmi, dejal: "Povsem vseeno mi je." Andrea Giani pravzaprav od prvega dne evropske lige ne namenja veliko pozornosti nasprotnikom, temveč predvsem izboljšanju igre svojih varovancev. Ti so, če gre sklepati po njihovi samozavesti in besedah, pripravljeni na odločilni korak.

Po težavah Danijela Koncilje je namesto njega proti Grčiji že zaigral Jan Kozamernik, vsi preostali razpoložljivi možje pa so v polni pripravljenosti. "Že v preteklih letih, predvsem pa letos smo si v evropski ligi nabrali veliko izkušenj. Mislim, da smo kot ekipa bolj odrasli, igralci se med seboj še bolj poznamo in smo bolj povezani, tako da je tudi sama ekipa nekako dobila svoj karakter. Že zato menim, da nam bo na zaključnem turnirju lažje. Dosedanje delo smo opravili odlično, saj smo zmagali na vseh desetih tekmah. Sicer se zavedamo, da nam na Poljskem ne bo lahko, saj v polfinalu igramo proti domačinom, pričakujemo tudi polno dvorano, a je motiv zares velik in pričakujemo zmago," razmišlja Jan Pokeršnik, ki bo svojo kariero nadaljeval pri švicarskem Luganu.