franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

au
au
0 11.08.2015 23:14:36

Novi dopinški sumljivci v atletiki

skidzonen.se
Mednarodna atletska zveza (IAAF) je dva tedna pred svetovnim prvenstvom v Pekingu sporočila, da je 28 atletov na svetovnih prvenstvih 2005 in 2007 imelo sumljive teste, iz katerih se lahko sklepa, da so si pri dosežkih pomagali z nedovoljenimi poživili. Imen vpletenih IAAF ni sporočila.

IAAF se po zadnjih dopinških zgodbah bori za verodostojnost. Zato so opravili dodatne teste pri vzorcih 32 atletov s prvenstev v Helsinkih in Osaki in sprožili preiskavo proti 28 športnikom. Kot rečeno, IAAF imen ni sporočila, potrdili pa so, da med njimi ni atletov, ki bodo nastopili na svetovnem prvenstvu konec meseca v Pekingu.

IAAF je bila nazadnje deležna kritik nemške televizije ARD in časnika Sunday Times, da se ne ukvarja s sumljivimi vzorci. Nemška televizija in angleški časnik sta ovrednotila 12.000 dopinških testov, iz katerih izhaja, da je bila tretjina dobitnikov medalj na svetovnih prvenstvih in olimpijskih igrah med letoma 2001 in 2012 dopingiranih.



"Dodatni testi potrjujejo boj IAAF proti dopingu. Tudi na ta način potrjujemo razsežnosti, s katerimi se borimo proti prepovedanim sredstvom," pravi Martial Saugy, direktor laboratorija za boj proti dopingu v Lozani.

IAAF je že marca 2013 opozorila na sumljive vzorce. Takrat so odkrili doping pri svetovnih prvakih v kladivu Olgi Kuzenkovi in Ivanu Tihonu ter nosilcu srebrne medalje Vadimu Devjatkovskemu. Naslov je izgubil tudi prvak v suvanju krogle Andrej Mihnevič.

Članki iz rubrike