Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
P.S.
P.S.
11.08.2015 21:36:10
Deli članek:

Stevens le za svetovnim podprvakom

Arsen Perić

Plavalec kranjskega Triglava Peter John Stevens je na svetovnem pokalu v Moskvi osvojil drugo mesto. Boljši od slovenskega reprezentanta je bil z dosežkom 26,96 le Južnoafričan Cameron van der Burgh.

Stevens se je s 27,46 na dve stotinki približal svojemu osebnemu rekordu, ki je še vedno mladinski svetovni rekord. Tretje mesto je s 27,71 osvojil Američan Brendan McHugh.

"Zadovoljen sem z izidom, a sem pričakoval še boljšega. Ponovil sem izid s prvenstva v Kazanu, a sem imel v vodi še boljši občutek. Bolj sem nadziral zavesljaj. Lepo je bilo tekmovati s Cameronom van der Burghom, ki me je edini prehitel. Vesel sem, da sem stal na zmagovalnem odru prvi za njim," je dejal Stevens in dodal: "Jutri me čaka disciplina, na katero sem se resnično pripravljal. Zelo sem samozavesten in imam možnost, da se približam normi A na 100 m prsno za OI v Rio de Janeiru. Pustimo se presenetiti."

Po jutranjem nastopu je Stevens v šali dejal, da si želi prehiteti tudi van der Burgha: "To je seveda želja. Lepo je prvič tekmovati z njim."