asteroid Svet24.si

Mimo Zemlje drvi asteroid v velikosti nogometnega ...

poletje, pahljača, vročina Svet24.si

Preprosti triki, kako ohladiti dom, če nimate ...

litijska-stavba Necenzurirano

Naš denar gre za njihove nagrade in jahte. Zato, ...

peter gregorcic ss Reporter.si

Prihaja »nekaj velikega«: Janša bo z ...

doncic slovenija Ekipa24.si

Kraljevsko! Dončić ne skriva navdušenja, ...

marjetka in rudi.pg Njena.si

Poroka na prvi pogled: Marjetka in Rudi še bolj ...

sesko 2 Ekipa24.si

Šešku moramo zdaj pomagati, kot je on pogosto ...

STA
STA
0 05.06.2024 05:40:49

Slovenski odbojkarji za dobro jutro proti reprezentanci, ki jim je že 'nagajala'

ozs
Slovenska moška odbojkarska reprezentanca drugi turnir lige narodov v japonski Fukuoki odpira proti Turkom. V boju za olimpijske igre bo tudi na Japonskem pomembna vsaka tekma, Slovenija je po štirih zmagah v ligi trenutno v odličnem položaju, a se s kakšnim negativnim presenečenjem lahko hitro znajde v težavah.

Zato bo morala turnir odpreti s pravim pristopom. Turčija ni ekipa s svetovnega vrha, po dosežkih ni na ravni slovenske reprezentance, izgubila je tudi vse štiri tekme prvega turnirja v Antalyi proti Kanadi, Nizozemski, Franciji in ZDA.

Tudi z izidi na medsebojnih tekmah proti Slovencem se ne more pohvaliti. V 12 obračunih je le dvakrat zmagala, obakrat v evropski ligi leta 2018, ko je slovenska reprezentanca nastopala v pomlajeni zasedbi.


Je pa lani, ko jo je vodil nekdanji slovenski selektor Alberto Giuliani na dveh medsebojnih pokazala, da jo je treba vzeti sila resno. Na evropskem prvenstvu je bila v osmini finala celo tik pred tem, da tekmece izloči z boja za kolajne, a so se se ti po zaostanku z 0:2 vendarle rešili. Na olimpijskih kvalifikacijah so Slovenci do zmage vendarle prišli lažje.

Po mnenju slovenskega selektorja Gheorgheja Cretuja bodo kljub temu Turki še kako nevarni: "Vemo, da imajo Turki dober potencial in da so ekipa, ki ima za seboj težek turnir v Antalyji. So visoko motivirani, hočejo dokazati, da lahko igrajo na povsem drugačni ravni kot pred dvema tednoma. Moramo biti pripravljeni in agresivni od samega začetka, takoj moramo začeti z igro na najvišji ravni."

Kakovosti Turkov se zaveda tudi naš reprezentančni podajalec Gregor Ropret: "Turčija bo verjetno zelo motivirana. Sploh, ker na prvem turnirju ni osvojila toliko točk, kot bi si želela. Bodo zelo nevaren tekmec, tako da bomo morali zelo dobro začeti tekmo in Turke na distanci držati že od začetka."

Značke: odbojka, liga narodov

Članki iz rubrike