asteroid Svet24.si

Mimo Zemlje drvi asteroid v velikosti nogometnega ...

poletje, pahljača, vročina Svet24.si

Preprosti triki, kako ohladiti dom, če nimate ...

litijska-stavba Necenzurirano

Naš denar gre za njihove nagrade in jahte. Zato, ...

peter gregorcic ss Reporter.si

Prihaja »nekaj velikega«: Janša bo z ...

kek (3) Ekipa24.si

Noro! Kek osupnil, glejte, česa Slovenci niso ...

Izbira obleke, ki najbrž ni naključna - tudi zaradi barv, ki so ustvarile neko celoto in sporočilo Odkrito.si

Foto zgodba: To najbrž ni bilo naključje

sesko 2 Ekipa24.si

Šešku moramo zdaj pomagati, kot je on pogosto ...

ou
ou
0 04.06.2024 18:16:56

Slovenci so Turkom že enkrat vzeli mero v naših krajih! Tokrat jih zmaga pelje na...

Volleyballworld
Slovenska moška odbojkarska reprezentanca se je na Japonskem v miru pripravljala na drugi turnir lige narodov, ki ga bo igrala v Fukuoki in na katerem si še pred domačim turnirjem lige lahko zagotovi nastop na olimpijskih igrah.


Zato si želi v obračunih s Turčijo, Brazilijo, Japonsko in Bolgarijo štirikrat zmagati, vedo pa, da nikakor ne bo lahko.

Slovenija je poleg Poljske, Italije in Japonske ena izmed štirih ekip, ki so v ligi zaenkrat dobile štiri tekme (neporažena je poleg Slovenije le še Italija, Poljska in Japonska pa sta zmagali prvi dan turnirja v Fukuoki). Dve sicer s 3:2, kar jo trenutno na lestvici uvršča na četrto mesto, a za varovance Gheorgeja Cretuja so bolj pomembne točke na lestvici mednarodne zveze, te jih namreč vodijo v Pariz. Na tej lestvici so trenutno na šestem mestu, med tistimi, ki se borijo za pet preostalih olimpijskih vozovnic zaostajajo le za Italijani.

A da bi si zagotovili pot v francosko prestolnico, bodo morali še zmagovati. Predvsem z ekipami, ki so na papirju slabše. V Fukuoki sta to predvsem Turčija in Bolgarija, z zmagama sicer proti njima ne bi veliko pridobili, veliko pa bi ob porazu izgubili. Nasprotno je z Brazilijo in Japonsko, zmaga bi jim prinesla veliko točk, poraz pa ne bi pomenil velike izgube.


Kot vedno bodo Slovenci na turnirju z mislimi le pri naslednjem tekmecu in nato igrali točko za točko. "Vemo, da nas čaka težak teden. Že prva tekma bo zahtevna, s Turčijo smo lani igrali dvakrat, na evropskem prvenstvu in na olimpijskih kvalifikacijah, obakrat so nas namučili. Domači turnir jim ni zagotovil posebnega zadovoljstva, tukaj bodo hoteli popraviti vtis. Sledili bosta tekmi proti Braziliji in Japonski, ki imata Pariz že zagotovljen, zato sta lahko sproščeni, kakovost tako ali tako imata. Za konec nas bodo čakali še Bolgari, mlada, motivirana ekipa, ki je lahko nevarna vsakomur. Na vsakega tekmeca moramo biti pripravljeni, toda najbolj pomembno bo, kako bomo videti mi," se zahtevnosti tekmecev zaveda selektor Cretu, ki še naprej ne bo mogel računati na po operaciji premalo pripravljenega Roka Možiča.

Enako razmišlja tudi bloker Jan Kozamernik: "Vsaka tekma bo pomembna, v boju za Pariz igramo tudi z neposrednimi konkurenti. Zavedamo se, da zaenkrat ritma ne moremo spuščati, vse tekme moramo vzeti resno. Želimo štiri zmage, to nam bo zelo pomagalo tako na lestvici lige kot v boju za olimpijske igre."

Prvi tekmeci Slovencem na Japonskem bodo Turki, s katerimi v lanski reprezentančni sezoni srečali dvakrat. Prvič na evropskem prvenstvu v Bolgariji, kjer so turški odbojkarji v osmini finala vodili že z 2:0 v nizih, nato pa so si Slovenci po preobratu priigrali zmago. Drugič pa sta se izbrani vrsti srečali v okviru kvalifikacij za olimpijske igre, ki jih je gostil Tokio, Slovenci pa so se veselili zmage s 3:0.

Turki pod vodstvom Francoza Cedrica Enarda, ta je na klopi zamenjal nekdanjega slovenskega selektorja Alberta Giulianija, v elitni ligi narodov nastopajo prvič. Na uvodnem turnirju v Antalyi so doživeli štiri poraze s Kanado, Nizozemsko, Francijo in ZDA.

Članki iz rubrike