stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

ou
ou
1 15.09.2023 12:03:50

Brutalno, kako so se Italijani še enkrat ponorčevali iz Slovencev! Odbojkarska zveza je napovedala, da bo ... (foto)

Profimedia
Italijani so si v zaključnih bojih EP v odbojki privoščili serijo "napak". Je šlo za malomarnost? Ali namerne provokacije?

Odbojkarska zveza Slovenije je na Evropsko odbojkarsko konfederacijo naslovila protestno pismo. Podlaga zanj je napačna uporaba zastave na četrtkovi polfinalni tekmi evropskega prvenstva med Slovenijo in Poljsko v areni PalaLottomatica v Rimu, so sporočili iz slovenske zveze. Namesto slovenske zastave so uporabili slovaško. Organizatorji so namreč na LED panojih, LED kocki in v uradnem biltenu tekmovanja namesto slovenske zastave uporabili slovaško.

slovenija zastava

"Ker to ni prvo takšno ravnanje organizatorjev največjih tekmovanj pod okriljem Evropske odbojkarske konfederacije, na OZS pričakujemo opravičilo organizatorjev, italijanske odbojkarske zveze in Evropske odbojkarske konfederacije, obenem pa od Evropske odbojkarske konfederacije zahtevamo, da poostri nadzor nad organizatorji tekmovanj in se tako v prihodnje izogne tovrstnim situacijam," so v izjavi za javnost zapisali pri slovenski odbojkarski zvezi.

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca je sicer na četrtkovi polfinalni tekmi izgubila proti Poljski, ob tem pa ostala brez prvega podajalca Gregorja Ropreta, ki je zaradi poškodbe gležnja že končal nastope na evropskem prvenstvu. Namesto njega bo zaigral Dejan Vinčić.

Slovenci bodo igrali tekmo za tretje mesto. V Rimu se bodo v soboto ob 17.30 pomerili s Francijo, ki je doživela poraz proti Italiji.

Značke: slovenija, odbojka

Članki iz rubrike