stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

ou
ou
0 15.09.2023 06:23:39

S kom in kdaj se bodo slovenski odbojkarji borili za bron? Zdaj je vse jasno!

CEV
V finalu moškega evropskega prvenstva so se poljski reprezentanci, ki je v polfinalu premagala Slovenijo, pridružili branilci naslova, Italijani.

Slednji, sicer tudi svetovni prvaki, so za uvrstitev v finale nadigrali olimpijske prvake, Francoze, premagali so jih gladko s 3:0 (21, 19, 23). Tekma je bila enakovredna le do končnice prvega niza. V njej pa je s servisi zablestel italijanski rezervni podajalec Riccardo Sbertoli, ki je naredil razliko. V preostalih dveh nizih so Italijani nadaljevali z odličnimi servisi, razpoloženi so bili tudi v drugih elementih, varovanci nekdanjega selektorja Slovenije Andree Gianija so bili pred navdušenim občinstvom bolj ali manj nemočni.

Domači so si že na začetkov nizov priigrali zanesljivo prednost, v drugem nizu težav, da so jo obdržali, niso imeli, v tretjem pa so se v končnici tekmeci približali na točko zaostanka, toda preobrat jim vendarle ni uspel.

Pri navdihnjenih Italijanih je navduševala predvsem naveza podajalca Simoneja Gianellija in korektorja Yurija Romana. Slednji je bil s 15 točkami najučinkovitejši v svoji vrsti, 13 jih je dodal Daniele Lavia. Bloker Barthelemy Chinenyeze je bil z desetimi točkami najbolj učinkovit pri Franciji. 

Slovenija se bo tako na tekmi za tretje mesto, ki bo na sporedu v soboto ob 17.30, pomerila s Francijo. Veliki finale med Italijo in Poljsko bo v soboto ob 21. uri. 

Značke: odbojka, ep

Članki iz rubrike