stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

uo
uo
0 14.09.2023 20:16:40

Slovenci ostali brez finala, a bolj vse skrbi poškodba enega glavnih akterjev!! Kaj to pomeni za soboto!?!

cev
Slovenski odbojkarji so v polfinalu evropskega prvenstva z 1:3 izgubili s Poljaki.

Poljska - Slovenija 1:3 (23, -21, -20, -21)
* Dvorana Palazzetto dello Sport, gledalcev 9269, sodnika: Porvažnik (Slovaška), Vagni (Italija).
* Poljska: Popiwczak, Kaczmarek 14 (1 blok), Kurek, Klos, Leon 25 (2 asa, 3 bloke), Bednorz, Šliwka 10 (2 bloka), Lomacz, Kochanowski 6 (1 as, 1 blok) Semeniuk, Zatorski, Janusz, Fornal, Huber 10 (3 bloke).
* Slovenija: Pajenk 7 (2 bloka), Planinšič 1 (1 blok), Kozamernik 7 (1 blok), Toman, Bračko, Štalekar, Koncilja, Kovačič, Ž. Štern, Ropret, Urnaut 10
(2 asa), Čebulj 15 (2 bloka), Možič 15 (1 as, 3 bloke), Mujanović.


Slovenski odbojkarji so po sedmih zmagah prvič na prvenstvu igrišče zapustili sklonjenih glav in bodo v soboto igrali mali finale. Premagala, a ne nadigrala, jih je Poljska, ekipa, ki naj bi jim od vseh najboljših najbolj ustrezala, saj so jo premagali na vseh evropskih prvenstvih od leta 2015, ko so prvič osvojili srebrno kolajno. Tudi tokrat so ji bili povsem enakovredni, odločale so malenkosti, najbrž tudi dogodek v tretjem nizu, ko je moral zaradi poškodbe zapustiti prvi podajalec slovenske vrste Gregor Ropret.

slovenija odbojka poljska ep 23
cev

Ekipi tekme nista začeli posebej kakovostno. Poljaki so delali napake, predvsem pri servisih, to nadomeščali z drugimi rečmi, tako da si nobena ekipa ni priborila večje prednosti. Poljaki so bili nekajkrat dve točki v plusu, a Slovencev ni zajela panika. Vselej so jih ekspresno ujeli, v končnici pa po napaki Aleksandra Šlivke prišli do vodstva 22:21. Prednost točke so držali vse do 24:23, nato pa so Poljaki žogo poslali v avt in niz je bil slovenski.

slovenija odbojka poljska ep 23
cev

Slovenci so v prvem nizu za dve točki vodile le ob koncu, drugega pa so začeli z vodstvom 6:2. Toda tekmec se je hitro zbral, ekspresno izenačil, pri izidu 8:7 pa prvič povedel. Kmalu zatem je bila predvsem po zaslugi slovenskih napak prednost štiri točke, v napadu se je razigral še naturalizirani Wilfredo Leon. Nekoč Kubanec je s servisom s pomočjo mreže dosegel as za 17:12. A borbeni Slovenci se niso predali. Pred končnico so se približali na dve točki zaostanka, odločilno točko pa so Poljaki dosegli z blokom Klemnu Čebulju.

Izenačen boj se je nadaljeval tudi v tretjem nizu. Do izida 12:12 je za slovenski tabor šlo vse po načrtu, nato pa je prišlo do neljubega dogodka. Pri posredovanju na mreži si je gleženj poškodoval organizator igre Gregor Ropret, ki je moral iz igre. Poljaki so izkoristili šok slovenskih igralcev, hitro prišli do štirih točk prednosti. Slovenci so še poskušali motivirati, po asu Tineta Urnauta še prišli do dveh točk zaostanka, več pa jim ni uspelo.

leon odbojka poljska ep 23
cev

V četrtem nizu so se še držali do izida 11:11, nato pa je tekmec predvsem po zaslugi odličnih servisov Leona dosegel šest zaporednih točk, s tem pa je bila tekma za Slovence bržkone izgubljena. Slovenci sicer niso hoteli izobesiti bele zastave, s tveganimi servisi so še poskušali priti do preobrata. Najprej so prišli do treh točk zaostanka, z blokoma Urnautu in Roku Možiču so spet zaostali za šest (15:21), toda tudi po tem se niso predali in se z asom Urnauta za 20:22 spet povsem približali. A na njihovo žalost se Poljakom niso zatresle roke, z mirno in zanesljivo igro so prišli do zmage.

Slovenci se bodo za tretje mesto v soboto merili s poražencem tekme med Italijo in Francijo.

Članki iz rubrike