stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

ou
ou
0 15.09.2023 09:54:37

Prihaja okrepitev! Poškodba Ropreta v polfinalu šokirala Slovenijo, zdaj so dobili zeleno luč za zamenjavo!

Arhiv Media24
Evropska odbojkarska zveza je Sloveniji odobrila zamenjavo za poškodovanega Gregorja Ropreta.

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca je na četrtkovi polfinalni tekmi izgubila proti Poljski, ob tem pa ostala brez prvega podajalca Gregorja Ropreta, ki je zaradi poškodbe gležnja že končal nastope na evropskem prvenstvu. Namesto njega v Rim prihaja Dejan Vinčić, so danes sporočili iz Odbojkarske zveze Slovenije.

Nesrečni dogodek na obračunu s Poljaki, ti so nato tekmo polfinala dobili s 3:1 v nizih, se je zgodil pri izenačenju na 1:1 v nizih in po delnem izidu 12:12 v tretjem nizu.

Ropret je po poskusu bloka pristal na stopalu poljskega odbojkarja Aleksandra Šliwke in si zvil gleženj. Z igro ni več mogel nadaljevati, obenem pa ekipi ne bo mogel pomagati niti na sobotni tekmi za bron, na kateri se bo Slovenija ob 17.30 v Rimu pomerila s Francijo. Ta je doživela poraz proti Italiji.



"Gregor si je zvil gleženj. Po tekmi smo v bolnišnici opravili rentgensko slikanje, ki ni pokazalo poškodb kostnine, dodatne odgovore o zahtevnosti poškodbe pa bomo dobili po pregledu z magnetno resonanco, ki bo predvidoma opravljana tekom petka. Gregor je že v oskrbi reprezentančnih fizioterapevtov, ki bosta v prvi vrsti skušala ublažiti oteklino, po rezultatih druge preiskave pa se bomo lahko odločili, kakšni bodo naslednji koraki rehabilitacije," je o Ropretovi poškodbi spregovoril reprezentančni zdravnik Mile Majstorović.

Ker poškodba Ropretu na evropskem prvenstvu v odbojki onemogoča nadaljnje igranje, je evropska odbojkarska zveza odobrila zamenjavo igralcev. V Rim v petkovem popoldnevu prihaja izkušeni Dejan Vinčić, ki je po končani klubski sezoni opravil operacijo komolca.

Šestintridesetletni podajalec je že sodeloval na reprezentančnih treningih v pripravah na evropsko prvenstvo, v zadnjem obdobju pa nato treniral pri novih klubskih delodajalcih iz Bukarešte.

Značke: vinčić, slovenija

Članki iz rubrike