stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

sta
sta
0 20.08.2022 19:10:18

Slovenski odbojkarji ugnali še Turke

Grega Wernig
Slovenska moška odbojkarska reprezentanca je na pripravljalni tekmi pred svetovnim prvenstvom v Mariboru premagala Turčijo s 3:1 (13, 24, -21, 14). V torek varovance novega selektorja Gheorgheja Cretuja čaka še obračun z Iranom.

* Slovenija: Štern T. 18, Pajenk 12, Kozamernik 8, Gasparini, Vinčić 1, Štalekar 1, Koncilja, Klobučar, Kovačič, Štern Ž., Ropret, Urnaut 9, Čebulj 14, Možič 1.
* Turčija: Toy, Gungor, Bostan, Subasi 8, Lagumdzija M. 7, Eksi 1, Lagumdzija A. 21, Gunes 4, Bayraktar, Tumer 4, Gurbuz, Done, Ulu 5, Bulbul.

Drugo pripravljalno tekmo je Slovenija začela s podajalcem Dejanom Vinčićem, korektorjem Tončkom Šternom, srednjima blokerjema Janom Kozamernikom in Danijelom Konciljo, sprejemalcema Tinetom Urnautom in Klemnom Čebuljem ter prostim igralcem Janijem Kovačičem. Po simbolični točki, namenjeni preminulemu slovenskemu odbojkarju Juretu Ježu, pa je Konciljo zamenjal Alen Pajenk.

Slovenci so po začetnem izmeničnem osvajanju točk zagospodarili na igrišču. Blesteli so predvsem v bloku in povedli z 11:7. Ritem so nadaljevali in dobili niz z napadom po sredini, ko je točko za 25:13 dosegel Alen Pajenk.

Tudi začetek drugega niza je bil izenačen. Klemen Čebulj je močno pritiskal s servisom, Dejan Vinčić pa je dobro razigral vse svoje napadalce, a Turki niso popuščali. Po napaki Turkov je bil rezultat v končnici izenačen na 23. točki, v samem zaključku niza pa je Tine Urnaut z dobrim servisom poskrbel za slavje naših s 26:24.

Uvod v tretji niz je bil povsem turško obarvan, saj so si gostje hitro priigrali prednost treh točk. Sledil je povratek Slovencev, ki so z blokom Čebulja znižali zaostanek, a so Turki znova pobegnili na štiri točke naskoka. Na 18. točki je bil izid vnovič izenačen, v končnici pa niso pomagali nasveti Cretuja in Turki so zasluženo osvojili niz.

Prvo točko v četrtem nizu je Sloveniji prinesel Tonček Štern in nakazal, da bo ta niz drugačen od prejšnjega. Po izenačenem uvodu so Slovenci do prve občutne prednosti prišli pri vodstvu s 13:8. Nato sta se razigrala predvsem Čebulj in Pajenk ter poskrbela za vodstvo z 19:10. To prednost pa je slovenski selektor izkoristil, da je dal priložnost vsem odbojkarjem, ki so poskrbeli za gladko zmago.


Gheorghe Cretu, selektor Slovenije: "Kot sem že večkrat dejal, je ključno to, da ekipa najde svoj ritem igre. Ti igralci namreč že dolgo niso igrali prave tekme in mislim, da so v tej postavi skozi celo poletje odigrali le dve tekmi. Prvič so se znašli v taki situaciji, v preteklih letih so bili skupaj od začetka in vse je teklo po ustaljenih tirnicah. To se nam za zdaj še pozna, a kljub temu smo odigrali zares dober prvi niz. Zelo dobro smo sprejemali žogo in napadali.Tekma je pokazala, da smo na pravi poti, nasprotnik je bil precej težji kot včeraj. Želel sem si, da bi Turčija igrala na visoki ravni, da bi bila agresivna in tako je bilo. Ima namreč izkušene igralce in po mojem mnenju je bila ta tekma prav takšna, kakršno smo v tem trenutku potrebovali."

Klemen Čebulj, reprezentant Slovenije: "Danes smo se po tistem izgubljenem nizu, v katerem so Turki na nas precej pritisnili s servisom in dobro igrali v napadu, hitro pobrali. To je zelo pozitivno. Že takoj v četrtem nizu smo nato povedli, ohranjali prednost oz. jo še povečevali. Na tak način moramo nadaljevati na treningih in nato še na tekmi proti Iranu. Le tako bomo namreč do začetka svetovnega prvenstva še napredovali."

Alen Pajenk, reprezentant Slovenije: "Po prvem nizu morda ni bilo videti, da bo tekma težka, a vedeli smo, da so Turki močni, da se znajo vrniti v igro. Začeli so pritiskati s servisi, a smo še naprej sprejemali dobro, vendar pa je bil naš servis bolj problem. Nismo ga mogli zadeti in zato smo tretji niz tudi izgubili. Ampak hitro smo se vrnili v igro, tekmecem vsilili naš ritem in pokazali, da smo močnejši."

Značke: slovenija, turčija

Članki iz rubrike