palestina Svet24.si

Bo Slovenija med prvimi priznala Palestino?

profimedia-0856756263 Svet24.si

Ukrajina bo v vojsko novačila zapornike

panvita Necenzurirano

3.000 hektarjev v roke Hrvatov: kaj vse je čudno ...

PERNULA mala seva-xx Reporter.si

Poglejte to razkošje nad Izolo: največja posest ...

jordan cigara Ekipa24.si

Pa to je noro! Neverjetna vila Michaela Jordana, ...

Princ Harry in Kate Middleton - nekoč prava prijatelja - danes pa .. Odkrito.si

Kate in Harry - Če se bo to zgodilo, se bosta ...

kolesarska dirka gvatemala Ekipa24.si

Noro! Ali je namerno zrušila kolesarja kot v ...

sta
sta
0 20.08.2022 18:54:34

Jaaaaaaa! Jorgić le korak od večnosti, ne boste verjeli, kaj se je zgodilo v polfinalu

Profimedia
Najboljši slovenski namiznoteniški igralec Darko Jorgić se je uvrstil v finale letošnjega evropskega prvenstva v Münchnu.

Štiriindvajsetletni Hrastničan je dobil polfinalni dvoboj proti Švedu Kristianu Karlssonu. Ob izenačenem rezultatu 2:2 v nizih je sredi petega niza Šved nesrečno z roko udaril ob rob mize in tekme ni mogel nadaljevati. Čeprav so ga za silo zakrpali in se je s prevezo čez dlan vrnil za mizo, je po nekaj sekundah uvidel, da ne bo šlo, ter v solzah stisnil roko Jorgiću. Karlssonu so gledalci namenili aplavz, Jorgić pa mu je namenil objem. A tudi to je del športa, tako se je v finale uvrstil Slovenec.

Jorgić, drugi nosilec evropskega prvenstva v bavarski prestolnici, je danes v četrtfinalu najprej premagal Portugalca Tiaga Apolonia s 4:3 (-8, 10, 5, -8, -6, 8, 10) in si s tem zagotovil vsaj bronasto odličje.

V polfinalu se je nato osmi igralec na svetovni lestvici ITTF boril proti Karlssonu, 19. igralcu na svetovni lestvici. Tudi ta obračun je bil do predaje Šveda zelo izenačen. Prvi niz je pripadel 31-letnemu Karlssonu s 11:9, v drugem pa je Jorgić izenačil (11:5). Tudi tretji niz je prepričljivo dobil Slovenec (11:3) in tako prvič na dvoboju povedel. Karlsson je potem znova izenačil, ko je dobil četrti niz z 11:6.

V izenačenem petem nizu je pri vodstvu Jorgića s 6:5 Karlsson nesrečno z roko udaril ob rob mize, zaradi česa je začel krvaveti. Tudi po zdravniški pomoči je bila bolečina prevelika, da bi lahko Šved dvoboj nadaljeval in ga je zato predal.

Jorgič je sicer v uvodnem krogu ugnal Srba Marka Jevtovića s 4:1, nato pa še dva Hrvata. Najprej je bil boljši od Filipa Zeljka s 4:2, v osmini finala pa od Tomislava Pucarja s 4:1.

V velikem finalu EP najboljšega slovenskega namiznotenisača čaka Nemec Dang Qiu, ki je bil danes v prvem polfinalu boljši od Šveda Mattiasa Falcka s 4:1. Petindvajsetletnik je 13. igralec na svetovni lestvici.

Finale je na sporedu v nedeljo ob 16. uri.


• Fantastično! Jorgić po maratonskem boju v polfinale EP v Münchnu, kolajna je že v njegovem žepu

Članki iz rubrike