mojca_fartek_retnje_pp_trzic_22.4.2024 (1) Svet24.si

56-letna Mojca od doma odšla peš, vrnila se ni. ...

Ijen Svet24.si

Turistka zgrmela 70 metrov v krater aktivnega ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Tekmovalci Kmetija 2023 Njena.si

Tekmovalka Kmetije se je poročila

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

nu
nu
1 19.08.2022 21:17:22

Drama v Münchnu - Čeh bil na poti proti novemu zlatu, nato pa šok za ptujskega Kolosa! Vseeno pa ...

Kristjan Čeh je na evropskem prvenstvu v Münchnu osvojil srebrno odličje.

Čeh je za pikico napetosti poskrbel s povsem ponesrečenim metom v prvi seriji - a resnično je šlo le za pikico, saj je nato Kolos s Ptuja stvari odpeljal v precej bolj mirne vode. Že v drugem poskusu je z metom prek 67,5 metra postavil stvari na svoje mesto, si zagotovil dodatne tri poskuse v finalu finala in se izstrelil na vrh razpredelnice. S tretjim metom se je tam le še utrdil in na tej točki si ni bilo mogoče predstavljati scenarija, po katerem bi ga na vrhu kdorkoli resno ogrozil. 

A se je vendarle zgodilo. In ne samo to! Litovec Mykolas Alekna, ki prihaja iz žlahtne družine metalcev diska, je namreč v peti seriji presegel samega sebe in z rekordom evropskih prvenstev le za nekaj centimetri zaostal za magično mejo 70 metrov - pri tem pa za več kot dva metra presegel tedanji najboljši Čehov dosežek. Čeh je odgovoril z metom prek 68 metrov, a precej premalo za Litovca, ki je v zadnjo serijo vstopil kot še vedno močno vodilni. 

Čeh je imel še eno priložnost, v skladu s pravili je metal kot predzadnji, a se mu je met precej ponesrečil in ni bil niti blizu uspehu. Zadovoljiti se je moral z vseeno sijajnim srebrom, ki ga je dodal zlatemu odličju s svetovnega prvenstva izpred meseca dni, medtem ko je šele 19-letni Litovec evropski prvak postal že pred nepomembnim zadnjim metom. 

Značke: čeh, disk, kolajna, alekna

Članki iz rubrike