Rusko veleposlaništvo Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

sta
sta
0 20.08.2022 13:07:30

Katja Fain 13. na EP v daljinskem plavanju

Katja Fain
alesfevzer.com
Slovenka Katja Fain je v svojem premiernem nastopu na evropskem prvenstvu v daljinskem plavanju v disciplini 5 km osvojila 13. mesto. V razburkanem morju je za razdaljo potrebovala 59:39,9, že osmič je na EP v daljinskem plavanju zmagala Nizozemka Sharon Van Rouwendaal (56:58,7).

"Bila je težka tekma. Do danes niti nisem imela možnosti plavati v morju, zaradi vremenskih razmer, kar je zame res nekaj čisto novega. Manjka mi veliko izkušenj, že takoj po startu se nisem znala prebiti naprej in sem potrebovala precej časa, da sem ujela pravi ritem," je uvodoma za Plavalno zvezo Slovenije dejala Fainova.


"Celo dirko sem se precej borila z valovi, česar sploh nisem vajena in to zahteva drugačen ritem plavanja, kot v bazenu ali v mirnih vodah. Glede na to, da sem sploh prvič nastopila na takšni tekmi, sem se veliko naučila in pridobila veliko novih izkušenj. Vesela sem, da sem se po bazenskem delu tekme, kjer sem imela vsega skupaj pet startov in sem se pripravljala za ta del, preizkusila tudi tukaj, v zame popolnoma novi disciplini," je še dodala Fainova, ki je v cilj prišla kot 15., ob koncu pa - po pravilu dva tekmovalca na državo - osvojila 13. mesto.

V nedeljo bo na 10 km nastopila še druga slovenska predstavnica na tem evropskem prvenstvu v daljinskem plavanju, Špela Perše.

Značke: plavanje, ep, katja-fain

Članki iz rubrike