Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

ou
ou
0 09.06.2021 16:48:03

Peta zmaga Slovencev v ligi narodov

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca je v sedmem krogu lige narodov zabeležila peto zmago. Po Italiji, Poljski, Nizozemski in Argentini je premagala še Kanado, in sicer z izidom 3:0 (22, 19, 22).

* Sejmiščna dvorana Rimini, brez gledalcev, sodnika: Cacador (Brazilija), Mokry (Slovaška).
* Slovenija: T. Štern 17, Pajenk 5, Kozamernik 4, Šket, Gasparini, Vinčić, Štalekar, Ž. Štern, Kovačič, Videčnik, Ropret 1, Urnaut 10, Čebulj 12, Možič 3.
* Kanada: Sanders 1, Perrin 10, Marshall, Hoag 16, Pereira, Maar, Blankenau, Sclater 1, Vandoorn 3, Van Berkel 5, Vernon-Evans 4, Loeppky, Szwarc 1, Demyanenko.

Slovenija je v ligi narodov po porazu z Nemčijo spet na zmagovitih tirnicah. V sedmem krogu je zabeležila peto zmago, po Italiji, Poljski, Nizozemski in Argentini je premagala še Kanado. S Kanadčani, ki jih vodi nekdanji trener ACH Volleyja Glenn Hoag, se je srečala prvič, čeprav ni pokazala spektakularne igre, pa je bila dovolj zanesljiva ter zbrana v končnicah, da s tekmecem ni imela večjih težav. Najbolj razpoložen v slovenski vrsti je bil Tonček Štern, dosegel je 17 točk.

Tekma se je začela z enakovrednim bojem. Slovenci so prvič prišli v vodstvo pri izidu 5:4, nato nekajkrat vodili za dve točki, a odlepiti se jim ni uspelo, tako da sta ekipi v končnico vstopili z izidom 20:20. Osrednje ime odločilnih točk pa je bil Alen Pajenk. Najprej je s prvim tempom svojo ekipo povedel v vodstvo z 22:20, nato pa je z asom, prvim na tekmi, priboril še zaključno žogo, drugo je izkoristil Tonček Štern.

Slovenci so v prvem nizu točke večinoma nabirali z napadi in z napakami tekmecev, na začetku drugega niza pa je najprej as dosegel Klemen Čebulj, prvi blok pa je prispeval Jan Kozamernik. Ob prvem tehničnem odmoru je Slovenija vodila z 8:6, dve točki razlike sta bili tudi ob drugem. Odločilno prednost pa si je Slovenija priborila po izidu 18:17, za to so bili zaslužni štirje odlični servisi Tončka Šterna in štiri zaporedne točke. Za nameček je prednost Čebulj z asom še povečal, tako da je bilo odpora Kanadčanov v drugem nizu konec.

Do tretjega niza Kanada nikoli ni vodila za več kot točko, v njem pa je vendarle prišla do prednosti 14:11. Slovenski selektor Alberto Giuliani je nato Čebulja zamenjal z Rokom Možičem, s tem pa zaustavil tekmečev nalet. Po točki Tineta Urnauta se je Slovenija spet vrnila v vodstvo (17:16), blok Kozamernika je pomenil izid 23:21, že prvo zaključno žogo pa so Slovenci tudi izkoristili.

V četrtek se bodo Slovenci merili s Francozi, ekipo, ki jim ni nikoli ustrezala, z njo je izgubila dve zadnji zelo pomembni medsebojni tekmi, finale evropskega prvenstva leta 2015 in tekmo kvalifikacij za olimpijske igre v Tokiu.


Alberto Giuliani, selektor Slovenije:
"Na tej tekmi nismo imeli preveč dobrega ritma, pozitivno pa je, da smo ostali mirni in naredili manj napak v primerjavi s prejšnjo tekmo. Po porazu proti Nemčiji je zelo pomembno, da so se fantje tako dobro odzvali, tako prva postava kot rezerve, ki so vstopile v igro."

Jan Kozamernik, bloker Slovenije:
"Na začetku sta obe reprezentanci slabše servirali, zlasti Kanadčani so delali veliko napak in omogočili, da je nam igra stekla. Potem smo igrali samozavestneje, dobro smo odigrali tudi na malce slabši sprejem. V drugem nizu smo uspeli obdržati tiste ravni igre za menjavo, ki je bila potrebna za zmago. V tretjem nizu pa smo igrali točko po točko in v ključnih trenutkih z nekaj dobrimi potezami s trezno glavo uspeli zaključiti tekmo v našo korist."

Alen Pajenk, bloker Slovenije:
"Čeprav je bilo v prvih dveh nizih videti, da je bilo lahko, pa ni bilo tako. Obe ekipi sta začeli tekmo v bolj zaspanem ozračju, na srečo smo mi zmagali v prvih dveh nizih in potem dobro začeli tudi v tretjem. Kanadčani so se prebudili in pobegnili tudi za nekaj točk, ampak se nam je na koncu uspelo zbrati. Zaključek smo odigrali tako, kot je treba, jih ujeli in dobili tekmo."

Članki iz rubrike