900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

(mb)
(mb)
0 09.06.2021 15:11:42

Footgolf in posel: Slovenija postaja ena od vodilnih v svetu

Matija Brodnjak
Poslovna srečanja v naravi v obliki footgolfa
S svojimi sodelavci in poslovnimi partnerji preživimo veliko časa v vsakodnevnih poslovnih prostorih. V želji, da delovni proces malenkost spremenijo in se bolje spoznajo zunaj formalnega delovnega okolja, so se na Ptuju in v Bovcu pred pol desetletja začeli ukvarjati z mislijo organizacije poslovnih dogodkov v obliki footgolfa v naravi, kjer lahko v miru izključijo svoje mobilne telefone in se prepustijo toku igre.

Možnost poslovnih druženj na slovenskih golf igriščih v čudoviti naravi so si zadali kot cilj v kombinaciji z vse bolj priljubljeno igro, imenovano footgolf. Danes lahko s ponosom povedo, da se footgolf igra že na petih slovenskih golf igriščih (Bovec, Ptuj, Radenci, Ljubljana – Stanežiče ter Olimje), kjer se lahko vsepovsod organizira tudi poslovna srečanja v povezavi z organizacijo strokovnega dela v konferenčnih prostorih in s kulinariko, degustacijami, wellnessom ... Na deset in več hektarjih lahko ves čas ohranjajo potrebno razdaljo med udeleženci, saj se zavedajo pomena varnosti v trenutnih okoliščinah.

Footgolf je kombinacija nogometa in golfa na 18 luknjah s premerom pol metra. Izjemna zabava in sprostitev za ženske in moške, ki se lahko medgeneracijsko družijo na urejenih zelenicah, saj je igra zelo enostavna in zanimiva. Dobri dve uri traja druženje z nogometno žogo. Najprej vas podučijo o pravilih in obnašanju na golf igrišču, pozneje pa se skupaj pozabavate ob zadevanju lukenj z zastavico in prijetnem druženju. Vsak dogodek lahko nadgradijo z odlično kulinariko iz slovenskih gastronomskih regij, ki se pripravljajo za podjetja ali zaključene skupine v smislu piknika na golf igrišču ali v kombinacijami s pestro gostinsko ponudbo na omenjenih footgolf destinacijah. Izjemno ugodna geografska lega Slovenije v Evropi z odlično infrastrukturo golfskih igrišč na kratkih razdaljah daje možnost razvoja tovrstnih malce drugačnih poslovnih dogodkov v naravi. Vse več je povpraševanja po večdnevnih dogodkih, na katerih lahko skupine iz Slovenije in tujine igrajo footgolf na več različnih igriščih v sklopu enega potovanja.

Razvoj filozofije footgolf mode na Ptuju

Vsi poznamo prijeten trenutek, ko si svoje mobilnike pred vstopom na letalo nastavimo na tako imenovani airplane mode in se lahko med letom popolnoma sprostimo brez vsakodnevnih opravil, vezanih na mobilni telefon. Podobno razmišljanje brez uporabe mobilnika postopoma uvajajo tudi na Ptuju, kjer so si zamislili poslovne aktivnosti footgolf mode v krogu svojih sodelavcev ter obstoječih in potencialnih poslovnih partnerjev. Epidemija nas je razdružila, kljub vsemu pa postopoma s cepljenjem in ob upoštevanju priporočil počasi prehajamo na dokaj normalno stanje poslovnega povezovanja, ki je ključno za boljše poslovanje podjetij in raznih institucij. Razvijajo dva modela, po katerih se lahko zaključena skupina podjetja druži med sabo v smislu footgolf teambondinga ali medsebojnega povezovanja znotraj podjetja ali institucije, ki je lahko v povezavi s teambuildingom ali strokovnim konferenčnim delom poslovnega dogodka (velja za skupine nad 20 oseb). Druga možnost, ki jo bodo ponovno uvedli v septembru, pa je footgolf mode B2B, ko se lahko enkrat mesečno ob torkih srečajo ključni menedžerji, lastniki podjetij ali operativci različnih podjetij, ki iščejo nove povezave s podjetji in inštitucijami v povezavi neformalnega druženja. Takšni dogodki so zanimivi tudi za manjše kolektive, ki iščejo možnost druženja zunaj pisarniških okvirjev. Podkrepljeni so z okusno hrano in osvežilno pijačo po odigranih 18 luknjah footgolfa. Kontakt za poslovna druženja footgolf mode: matija.brodnjak@movio.si ali 040-848272.

Znak green & safe za odgovorno, varno in trajnostno ravnanje v turizmu

Zdaj je čas, da ravnamo odgovorno, varno in trajnostno ter s spoštovanjem odgovornih potovalnih standardov slovenskega turizma in uporabo znaka green & safe s strani turističnih ponudnikov in destinacij. Slovenska turistična organizacija se trudi, da se situacija, povezana s covidom-19, postopoma normalizira na področju turizma in organizaciji MICE poslovnih dogodkov v Sloveniji. Pripravili so izhodišča green & safe, s katerimi nagovarjajo turistične subjekte in obiskovalce, da se držijo varnostnih pravil. Footgolf klub Ptuj je v sodelovanju z golf igriščem Ptuj pridobil znak green & safe, ki predstavlja dosledno upoštevanje varnostnih pravil v svetu golfa in footgolfa. 


Uspešen nastop peterice Slovencev na Slovaškem

Pretekli konec tedna je potekal Slovak Footgolf Open 2021 – FIFG 500 na čudovitem golf igrišču Golf Resort Black River Bernolakovo, kjer so barve Slovenije zastopali predstavniki iz Footgolf kluba Ptuj: Dejan Novak, Ian Emeršič, Dalen Simonič Dabič, Miha Lešnik in Matic Marčič. Vodje ekipe je bil Boris Šmigoc. Na vzorno urejenih zelenicah in na dogodku, ki velja za enega najbolje organiziranih svetovnih turnirjev, smo imeli z Dejanom Novakom (17. mesto) in Ianom Emeršičem (19. mesto) kar dva igralca med prvo dvajseterico. Na takšnem turnirju je vsaj 30 odličnih footgolfistov, ki lahko ob dobrem dnevu in kančku sreče zmagajo na podobnem turnirju. Igralska zasedba med 125 igralkami in igralci footgolfa je bila resnično izjemna. To je vsekakor izjemno dober obet za prihajajoči Slovenian Footgolf Open 2021 – FIFG 500, ki bo čez slaba dva tedna v Bovcu, kjer se prav tako pričakuje mednarodna udeležba najboljših evropskih footgolfistk in footgolfistov, ki bodo prišli v Posočje iz več kot desetih držav.

Slovenske footgolf nastope doma in v tujini ter vse aktualnosti iz sveta footgolfa lahko spremljate na FB strani Footgolf Slovenia in na www.footgolfslovenia.si.

Članki iz rubrike