reševalci gasilci avstrija Svet24.si

49-letnik na stopnišču napadel 50-letnico, jo ...

Dejan Süč Svet24.si

Poslanec Svobode se je zmotil, zato je bil sprejet...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

rudi in marjetka spor Njena.si

Kako in zakaj je počil Marjetkin in Rudijev ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

(ts)
(ts)
0 09.06.2021 15:47:53

Igrajmo tenis

ts
V ljubljanskem BTC je v športnem centru Millenium potekala tradicionalna teniška prireditev Igrajmo tenis! V dveh dneh se je zbralo 170 otrok iz celotne Slovenije.

Poleg tekmovanj v osmih kategorijah je bilo zanimivo tudi na teniški olimpijadi. Tudi tokrat so v kategorijah mini in midi tenis igrali po spremenjenem sistemu. Igralo se je na čas, vsi udeleženci turnirjev pa so na koncu prejeli kolajne in priznanja za udeležbo. Zmagovalcev in poražencev tako ni bilo, zato je bilo vzdušje na igrišču bolj sproščeno. Ponos in veselje sta bila vidna tudi na številnih fotografijah, ki so jih s svojimi telefoni posneli zadovoljni starši. Podobno je bilo tudi na teniški olimpijadi, kjer je nastopilo sedem ekip, večina med njimi pa je bila teniških začetnikov. Tu pridejo do izraza tudi gibalne sposobnosti ter seveda ekipni duh. Udeleženci so ves čas spodbujali drug drugega, dan pa končali s pozitivno izkušnjo, zaradi katere bodo tudi v prihodnosti del teniške družine. Tri ekipe so na koncu stopile na stopničke. Zmagala je ekipa TK Maja Matevžič 1.

"Teniška olimpijada je super dogodek za otroke in mlade igralce, ki se spoznavajo s tenisom in veščinami, ki jim ne bodo v pomoč samo v športu, ampak tudi v vsakdanjem življenju. Moštveni duh, sodelovanje, organizacija, borbeni duh – vse to jim lahko privzgoji tenis. Ob tem pa s takšnimi tekmovanji bolj spontano vstopijo v teniški svet. Zanje je to lahko velika motivacija za nadaljnje ukvarjanje s športom," je dejal trener Gregor Ficko.

Med odmorom med štirimi vajami v teniški olimpijadi so bili otroci deležni prav posebne izkušnje, ki jim bo morda pomagala v prihodnosti. iHELP je namreč pokazal osnovne korake oživljanja (TPO) z defibrilatorjem (AED), predstavil pa je tudi uporabo mobilne aplikacije iHELP, ki je lahko v takšnih primerih tudi življenjskega pomena. Ob tem so potekale še nekatere druge aktivnosti, kot je Ball Boys Booth Camp za pobiralce žogic, in druge nagradne igre, s katerimi je TS poskrbela, da otrokom med čakanjem na nastope ni bilo dolgčas.

Veliko bolj tekmovalno je bilo v preostalih štirih kategorijah, v tenisu do 10 in 11 let. Sobota je bila v prelepem sončnem vremenu rezervirana za 11-letnike. Dečki so se morali zaradi velikega števila prijavljenih preseliti na igrišča TD Slovan Ljubljana. Zmagovalec je postal Lan Filipič (TK Luka Koper). V finalu je bil s 6:4 boljši od Urha Sevnika (TK Šentjur). Pri deklicah je v izjemno zanimivem finalu Tinkara Novak (TK Medvode) s 6:4 premagala Brino Milovanovič Stamejčič (TK Maja Matevžič). V nedeljo so bili naprej na delu 10-letniki. Finale med Ianom Suljićem (TA Brežice) in Nikom Weitzerjem (TK Olimpija) je trajal več kot eno uro, končal pa se je po podaljšani igri. Uspešnejši je bil Suljić: "Turnir mi je bil zelo všeč. Za mano so težke tekme. Boril sem se do konca. To je moja prva zmaga na turnirju do 10 let. Spoznal sem tudi nove prijatelje, tako da komaj čakam na nov turnir."

Za zaključek izjemno zanimive prireditve pa so se pomerile še desetletnice. In kakšen finale smo videli! Srečali sta se namreč dvojčici, Zara in Brina Bergelj (ŠD TEN). S 6:2 je bila boljša minuto mlajša Brina. 

Članki iz rubrike