profimedia-0840008601 Svet24.si

Polovica slovenskih zalog žlahtne kovine je v ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

(ts)
(ts)
0 09.06.2021 15:41:31

Na Otočcu drugič zmaga v Belgijo

Marina Zanevska
ts
Na drugem turnirju ITF World Tennis Tour Petrol Otočec Open je zmagovalka postala Belgijska ukrajinskega rodu Marina Zanevska, ki je v finalu s 7:6 in 6:0 premagala Hrvatico Leo Bošković.

V finalu dvojic je nastopila Slovenka Pia Lovrič. S partnerico Sadi Nahimani iz Burundija sta morali po ogorčenem boju priznati premoč prvopostavljenima Norvežanki Ulrike Eikeri in Madžarki Reki Luca Jani. Končna odločitev je padla šele v podaljšani igri tretjega niza.

Na drugem turnirju zapored na Otočcu je v kvalifikacijah nastopilo devet Slovenk, v glavni del turnirja pa se je uspelo uvrstiti le Manci Pislak. V glavnem turnirju je tako nastopilo pet slovenskih igralk (na prvem turnirju so nastopile štiri), v drugo kolo pa sta se prebili le Nina Potočnik in Dalila Jakupović. Jakupovićeva, finalistka prvega turnirja, je po izgubljenem prvem nizu dvoboj drugega kroga nato predala, Potočnikova pa je izgubila proti kasnejši finalistki. O moči turnirja govori dejstvo, da je bilo kar pet igralk uvrščenih med najboljših 200 na svetu.

V finalu posameznic smo gledali dvoboj dveh nepostavljenih igralk, Marine Zanevske iz Belgije (259. na WTA-lestvici) in Lee Bošković iz Hrvaške (299. na WTA lestvici). Finalni dvoboj se je začel s prevlado Boškovićeve, ki je predvsem po napakah Zanevske dobila prve štiri igre. V peti igri se je začel preobrat in po nekaj izenačenjih je Zanevska osvojila prvo igro. To je v njeno igro prineslo stabilnost in z močnimi udarci z osnovne črte je dobila tudi naslednji dve igri. V osmi igri je Boškovićeva dobila svoj servis in pri 5:3 imela dve žogici za osvojitev prvega niza. Z odličnima servisoma je Zanevska izenačila in nato znižala na 5:4. Zapravljene priložnosti so Boškovićevo nekoliko zmedle in tudi naslednji dve igri je dobila Zanevska. Boškovićeva se je še vrnila in izenačila na šest. Gledali smo razburljivo podaljšano igro, ki jo je z odlično igro na mreži zaključila Zanevska.

V drugem nizu je Zanevska, ki je do finala izgubila le 11 iger, še stopnjevala svojo igro. Po razburljivih prvih treh igrah, ki so po velikem boju pripadle Zanevski, je Boškovićeva popustila in do konca smo gledali popolno prevlado Zanevske za končnih 6:0. "Na začetku dvoboja sem bila kar nekoliko živčna, žogice so bile večinoma predolge in tekmica je hitro povedla. Uspela sem se umiriti in igrati svojo igro. Na srečo sem pri zaostanku 3:5 odlično servirala in izničila prednost tekmice. Zelo sem zadovoljna, da sem prišla na Otočec, narava in turnir sta čudovita. Zahvaljujem se organizatorjem, da so v teh težkih časih pripravili tako čudovit turnir," je po zmagi povedala Zanevska, tudi Boškovićeva pa je bila kljub porazu zadovoljna: "Odlično sem začela dvoboj, tudi z nekaj napakami tekmice. V prvem nizu je bil dvoboj izenačen in s kančkom sreče bi se lahko obrnilo tudi drugače. V drugem nizu se je že poznala utrujenost od dvobojev v tem tednu in nisem mogla slediti ritmu tekmice. Zelo sem zadovoljna z organizacijo in prizoriščem turnirja." 

Značke: tenis, otočec

Članki iz rubrike