Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

(ts)
(ts)
0 09.06.2021 15:53:10

Mladinski Rolland Garros: Prvič tudi Dominko

Sebastian Dominko
ts
Slovenijo je na letošnjem OP Francije predstavljal tudi mladinec Sebastian Dominko, ki je v konkurenci dvojic združil moči z Rusom Konstantinom Žežnovom.

Lani sta v mladinski konkurenci za Slovenijo na Rolandu Garrosu nastopili Živa Falkner in Pia Lovrič, tokrat pa je imela Slovenija po dolgem času svojega predstavnika tudi med fanti. Z izjemnimi rezultati na mednarodni sceni si je mesto na prestižnem turnirju prislužil predstavnik ŽTK Maribor, ki je v Francijo odpotoval s trenerjem Branetom Glogovcem.

Levoroki Dominko, ki se v letošnji sezoni lahko pohvali s kar dvema ITF-naslovoma v mladinski konkurenci (ITF J1 Kazan, ITF J3 Almetijevsk) med posamezniki ter tremi naslovi v dvojicah (ITF J3 Čakovec, ITF J4 La Libertad, ITF J5 Offenbach), se je na Rolandu Garrosu uvrstil v žreb dvojic. Tam je nastopil v paru skupaj z Žežnovom, s katerim je bil blizu presenečenja proti osmima nosilcema, Švicarju Jeromu Kymu in Italijanu Luci Nardiju. Favorita obračuna sta dvoboj dobila z rezultatom 6:4, 4:6 in 10:5.

"To je bila res izjemna izkušnja. Hvaležen sem, da sem dobil priložnost zaigrati v dvojicah na Rolandu Garrosu. S partnerjem sva se dobro ujela, igrala sva proti uigrani dvojici in tudi zelo močnima igralcema. A dobro sva se držala, odlično servirala, res so odločale malenkosti. Na koncu se je za ključno izkazala izkušenost, ki jo nasprotnika že imata, midva pa še ne," je dan po debiju na OP Francije pojasnil Dominko. Ta se je letos med drugim izkazal tudi z naslovom zimskega državnega prvaka do 18 let ter osvojil svoj prvi turnir med člani (Breskvarjev memorial), OP Francije pa je bilo zanj izjemno dragocena izkušnja za nadaljevanje kariere. 

Članki iz rubrike