Joži Lesiček-glavna Nova Dobra karma

Ljubezen po domače: Joži iskreno o tem, kaj se ...

soda bikarbona Svet24.si

Soda bikarbona: za zdravje in čiščenje doma

zoran jankovic pl Reporter.si

Kako je Zoran Janković »izdal« rdečo zvezdo: Z...

janez janša Svet24.si

Janša: Najkasneje v sredo bo prišlo do sprememb,...

šola, koronavirus, šolstvo, učenje Necenzurirano

Dragi mladi, krivi smo. Odrasli. #kolumna

norma Odkrito.si

Širjenje svobode ali sovraštva?

Maja Martina Merljak 61 Njena.si

Maja Martina Merljak več kot leto dni ni bila pri...

STA
STA
0 18.12.2020 21:32:35

Slovenke v evropski ligi z Avstrijo, Izraelom in Luksemburgom

Jurij Kodrun
Slovenska ženska odbojkarska reprezentanca bo prihodnje leto v srebrni evropski ligi igrala z Avstrijo, Izraelom in Luksemburgom, je danes sporočila Odbojkarska zveza Slovenije. Poleg lige čaka slovenske odbojkarice še nastop v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo.

V evropski ligi 2021 bo igralo 40 reprezentanc iz 26 držav, pri dekletih prvič Bosna in Hercegovina, Latvija in Luksemburg. V zlati ligi se bo tako v moški kot v ženski konkurenci merilo po 12 reprezentanc, finalna turnirja najboljše četverice bosta med 18. in 20 junijem gostila Belgija za moški in Bolgarija za ženski del.

Slovenskih odbojkarjev, sicer zmagovalcev evropske lige 2015, v tem tekmovanju ne bo, saj bodo prihodnje leto prvič nastopili v elitni ligi narodov.


V srebrni ligi, v kateri bodo nastopile Slovenke, bo v moški in ženski konkurenci tekmovalo po osem reprezentanc. Glede na evropsko lestvico bodo izbranke Alessandra Chiappinija igrale v skupini A z Avstrijo, Izraelom in Luksemburgom, v skupini B bodo Portugalska, Estonija, Latvija ter Bosna in Hercegovina.

"Pravkar smo izvedeli, v kateri skupini bomo igrali v evropski ligi. Ekipe, ki sodelujejo, precej dobro poznamo, saj smo proti njim pogosto igrali, še dodatno pa se bomo spoznavali v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo. Za nas bo evropska liga znova dobra izkušnja. Pomembno je, da še naprej gradimo našo ekipo in pridobivamo izkušnje v tako kakovostnem tekmovanju. Poznamo kakovost ekip v naši skupini, a zavedati se moramo tudi naše kakovosti in narediti vse, da se uvrstimo v finale," je o skupini dejal selektor Slovenk Chiappini.

Prvi turnir srebrne evropske lige bo potekal med 28. in 30. majem, drugi bo na sporedu med 4. in 6. junijem. V tem terminu bodo slovenske odbojkarice igrale na domačem terenu. Organizatorja zaključnega turnirja najboljše četverice, ki bo od 25. do 27. junija, krovna zveza CEV za zdaj še ni določila.

Članki iz rubrike