klemen boštjančič Svet24.si

Svoboda ima še tretjega podpredsednika, nimajo pa...

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

ronaldo 33 Ekipa24.si

Joj, kaj je naredil Ronaldu! To je predrznež, ki ...

Kate in William ganjena ob podpori javnosti Odkrito.si

Kate in William zapuščata London

vinicius Ekipa24.si

Zvezdnik Reala in Brazilije se je zlomil pred ...

Oglasno sporočilo
Oglasno sporočilo
0 17.12.2020 14:00:00

Slovenski športniki so končno dobili zasluženo pivo!

Za vikend na snegu ali zelenici, pred nekaj meseci v solidarnostni akciji na hmeljnih poljih. Domen Prevc, Jakov Fak, Rok Marguč, Marco Tavares in številni drugi športniki so se spomladi odpravili na hmeljna polja in v sklopu solidarnostne akcije pomagali savinjskim hmeljarjem. Ravno iz tega hmelja je Laško zvarilo in napolnilo posebno polnitev Zlatoroga, ga poimenovalo HVALA in ga v preteklem tednu dostavilo na njihove naslove. Tako so športne legende prvič resnično dobile svoje pivo.

Malo drugačen trening, ki je prinesel dodatno zadovoljstvo

V aprilu so v organizaciji Pivovarne Laško Union priskočili na pomoč slovenskim hmeljarjem, saj so izredne razmere onemogočile delo več kot 800 tujim sezonskim delavcem, ki vsako leto pomagajo pri pripravi hmeljišč.

Skupaj z zaposlenimi in partnerji so športniki pod skrbnim vodstvom hmeljarjev na šestih kmetijah v Savinjski dolini okopavali zemljo in poganjke hmelja speljevali na vrvice. S tem so poskrbeli, da je savinjski hmelj tudi letos pravočasno dozorel, kasneje pa so ga pomagali še obrati.

Iz hmelja, ki so ga obrali, sedaj na voljo posebna polnitev

Prav s hmeljem, ki so ga sami negovali do žetve, so v Pivovarni Laško Union v decembru zvarili posebno polnitev Zlatoroga HVALA, ki je posvečena nesebičnemu značaju vseh, ki so priskočili na pomoč. Ta bo v prihajajočem letu ljubiteljem Laškega na voljo v povratni steklenici v lokalih po Sloveniji.

»Laško slovi po svojem prepoznavnem grenčičnem karakterju, ta polnitev pa je v naših očeh pridobila še močnejši značaj,« so zapisali v Laškem. Preprosto, a jasno sporočilo na etiketah, ki so jih natisnili na recikliran papir, pove vse. HVALA.

V solidarnostni akciji so sodelovali: Olimpijski komite Slovenije, RK Celje Pivovarna Laško, KK Zlatorog Laško, NK Maribor, Košarkarska zveza Slovenije, Rokometna zveza Slovenije, Slo ski nordic, Slo ski biatlon, Rok Marguč, Sport Media Focus, Mediade d. o. o., LUKS studio, LUNA \TBWA in zaposleni Pivovarne Laško Union.

Članki iz rubrike