stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

STA
STA
0 07.02.2020 16:50:59

Bodo v srednjeevropski odbojkarski ligi spet slovenske zmagovalke?

Grega Wernig
Konec tedna bo v Novi Gorici zaključni turnir ženske srednjeevropske odbojkarske lige. Na njem bodo nastopile tri slovenske ekipe, ob Novi KBM Braniku, Calcitu Volleyju in gostitelju turnirja GEN-I Volleyju pa si je v rednem delu nastop zagotovil tudi Bimal-Jedinstvo iz Brčkega.

Na papirju so favoritinje državne prvakinje iz Maribora, ki so letos že osvojile domači pokalni naslov, najboljše pa so bile tudi v rednem delu lige. A varovanke Radovana Gačiča zagotovo niso neranljive, kar je pokazala tudi njihova zadnja prvenstvena tekma, na kateri so izgubile proti SIP Šempetru. Če se hočejo veseliti svoje četrte lovorike v tem tekmovanju, se bodo morale močno potruditi, saj tudi preostale ekipe niso brez ambicij.

Njihov tekmec v polfinalu, GEN-I Volley je to dokazal že s tem, ker se je prijavil za organizacijo zaključnega turnirja, nato pa še z zamenjavo na trenerskem mestu, Tilna Kozamernika je zamenjal Matjaž Stanič. Vodstvo kluba z rezultati v zadnjem času ni moglo biti zadovoljno, novogoriška ekipa je v rednem delu po seriji slabih rezultatov na koncu tekmovanja zasedla le peto mesto, blestela pa ni niti v državnem prvenstvu niti v pokalu.

Drugi polfinalni par ne bo vseslovenski, v njem bo Calcit Volley igral z bosansko ekipo Bimal-Jedinstvo Brčko, ki je po rednem delu zasedla tretje mesto, Calcit pa premagala v medsebojnem obračunu v Kamniku.



"Vse bo odvisno od nas samih," meni kamniški trener Gregor Rozman, ki je lahko zadovoljen s tem, da so zdaj vse njegove varovanke zdrave. Dejstvo je, da vse po preležanih boleznih niso še v najboljši pripravljenosti, bo pa zato motiv toliko večji. Tudi zato, ker jih je Jedinstvo premagalo v Kamniku, na tej tekmi je blestela njihova sprejemalka Anđelka Radisković, ki je tudi najbolj učinkovita igralka srednjeevropske lige. Na niz dosega po 5,02 točke, Jedinstvo pa ima v svojih vrstah tudi drugo najboljšo blokerko rednega dela tekmovanja, Ano Gajić.

"Pomembno je, da imamo zdaj na treningih spet vse igralke in da lahko normalno delamo. Bolezen je pustila svoje posledice, vseeno pa upam, da bomo v Novi Gorici vseeno lahko igrali sproščeno in prikazali dobro igro. Vsi se bomo potrudili po maksimalnih močeh, čeprav se zavedamo, da bo Jedinstvo zelo neugoden nasprotnik, ki ima v svojih vrstah eno fantastično posameznico. Z njimi smo igrali dvakrat, v Brčkem smo zmagali, doma izgubili, med sabo se dobro poznamo, tako da kakšnih velikih skrivnosti ne bo. Bo pa treba odigrati resnično zbrano od prve do zadnje točke, če želimo priti do ugodnega izida," pot do zmage vidi Rozman.

Nova KBM Branik je s štirimi naslovi najuspešnejša ekipa v zgodovini srednjeevropske lige, ki se igra od leta 2005. Zadnji slovenski zmagovalec, in sicer leta 2016, Calcit Volley ima dva naslova, enako kot slovaška Senica in madžarski Linamar Bekescsabai, Novogoričanke pa so med tistimi ekipami, ki so zmagale enkrat, med temi je tudi lanski zmagovalec češki Olomouc. Letos so v ligi sodelovale le ekipe iz Slovenije, Hrvaške in BiH.

Značke: odbojka, slovenija

Članki iz rubrike