janez janša Dobra karma

Janez Janša: hladen je le na videz, v resnici ...

ženska, spodnjice Svet24.si

Spoštuj in ljubi svojo češpljo: o orgazmih in ...

cerar pocivalsek sarec bobo Reporter.si

Počivalšek okrivil Šarca: Neustrezen način ...

revščina Svet24.si

Položaj Slovenca: lani smo živeli malo bolje

rok furlan xx Necenzurirano

Bankrot Roka Furlana: prijava proti upravitelju ...

Adi Smolar Njena.si

Kaj se dogaja z zaljubljenim Adijem Smolarjem?

hana Njena.si

Sanjski moški: Hana po hujšanju povsem drugačna

nu
nu
13 06.02.2020 15:14:33

PRIMERNO ALI PREOSTRO? Zveza sprejela UKREPE – zaradi sredinca NA GRBU so mlade reprezentante ...

V Sloveniji močno odmeva nedopustna fotografija mladinskih reprezentantov v karateju.

Borut Strojin, predsednik Karate zveze Slovenije, se je odzval na izjemno neljubi dogodek, v katerem so trije mladi člani karate kluba iz Gornje Radgone na fotografiji pozirali s srednjimi prsti na slovenskem grbu na reprezentančnih trenirkah. Fotografijo je objavil klub, ki sprva ni opazil, za kakšno gesto gre, nato pa je vse skupaj s svojega facebook profila umaknil. Celotno zgodbo si lahko preberete na tej povezavi, v nadaljevanju tega zapisa pa sledi zelo oster in jasen odziv omenjenega predsednika zveze.  

"Za ta incident sem izvedel včeraj, ga najostreje obsodil in z zadevo nemudoma seznanil disciplinsko komisijo zveze. Takojšen sklep izvršnega odbora se glasi, da so ti fantje izločeni iz tekmovanja in ne bodo nastopili na evropskem prvenstvu na Madžarskem. Sicer so tja že odpotovali, a smo jih zdaj ločili od preostalih tekmovalcev  tudi zaradi njih samih  in na tekmovanju ne bodo sodelovali. Taka je bila tudi strokovna ocena trenerja, tudi zaradi pritiskov na te fante, ki so navsezadnje mladoletni. Ocena je, da ne morejo nastopati," je povedal Strojin. 

In v podoben tonu nadaljeval: "Nadaljnji postopki bodo šli v to smer, da bomo v vseh pogledih prišli stvari do dna. Gre namreč za dogodek, ki je povsem nesprejemljiv v kontekstu celotnega slovenskega športa, zato mi verjemite, da bodo sankcije zelo natančne, jasne in medijsko izpostavljene. Argumenti, ki jih je navedel klub, žal niso dovolj dobri. Ne glede na duh, v katerem je bila zadeva storjena, se moramo odzvati strogo profesionalno in načelno. Ostalo je še v fazi preiskave, vse bomo natančno pregledali in stvarem prišli do dna."

Članki iz rubrike