merkur Dobra karma

Tedenska astrološka napoved: izzivi za čustva in...

Tom Hanks, igralec Svet24.si

Takšne simptome okužbe s covidom je imel slavni ...

UV-TRAVNER HOJS-pl Reporter.si

Tako Janez Janša napoveduje udar na odtujene ...

mejni prehod, gruškovje, slovensko-hrvaška meja Svet24.si

Izvaja se poostren nadzor nad izvajanjem ...

joc pečečnik1 Necenzurirano

Joc Pečečnik ima za pet milijonov evrov težav

image0 Odkrito.si

Tanja Fajon: "Janša je napadalen."

Miša Molk Njena.si

65-letna Miša Molk mami v kopalkah

ou
ou
22 06.02.2020 12:19:11

ZAKAJ so slovenski reprezentanti to naredili? ZAKAJ je klub TO SRAMOTO OBJAVIL? Tu so POJASNILA!

Slovensko javnost je pretresla fotografija treh slovenskih karateistov, ki so pozirali s srednjim prstom na slovenskem grbu.

Že dolgo nista določen zapis in fotografija med športnimi navdušenci dvignila toliko prahu kot fotografija treh karateistov kluba Shotokan karate-do klub Gornja Radgona. Ti so namreč pozirali v reprezentančnih trenirkah, in sicer s srednjim prstom na slovenskem grbu. Na začetku je obstajal dvom, da bi lahko bila vse skupaj kakšna montaža, zdaj pa so se na sporno fotografijo odzvali tudi v klubu, kjer so fotografijo tudi najprej objavili, a so jo tudi zelo hitro odstranili. Toda v času moderne tehnologije je bilo to že prepozno, saj je na družbenih omrežjih posnetek zaslona mladih karateistov že zakrožil. 


V pogovoru za sobotainfo.com je spregovoril predsednik kluba Anton Rožman, ki je pojasnil, da so ob objavi fotografije na profilu opazili le položaj rok, ne pa tudi spremljajoče geste. To so opazili šele ob podrobnejšem pregledu oziroma povečavi fotografije, in jo nato odstranili. "Člani Shotokan karate-do kluba se opravičujemo vsem, ki jih je objavljena fotografija užalila. Nastala je zgolj v nevednosti, nikakor pa ne v smislu norčevanja nad slovenskimi simboli ali ustanovami," so še zapisali na uradni facebook strani kluba.

Članki iz rubrike