sonce Dobra karma

Tedenski horoskop: vsi ste na testu, da ugotovite,...

doris Zorman Svet24.si

33-letna Doris je izginila!

alenka-bratušek Reporter.si

Čestitamo in pozdravljamo! Danes slavi Alenka ...

trgovina, sofija, maska Svet24.si

Infektologinja Bojana Beović o tem, zakaj je ...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Sledenje telefonom: pooblaščenka svari pred ...

eye-2488227_1920 Odkrito.si

Zaradi koronavirusa izgubil službo in naredil to ...

nikolina 2 Njena.si

Nikolina po poroki: 'Nisi zame, nehaj se truditi!'...

ou
ou
22 06.02.2020 12:19:11

ZAKAJ so slovenski reprezentanti to naredili? ZAKAJ je klub TO SRAMOTO OBJAVIL? Tu so POJASNILA!

Slovensko javnost je pretresla fotografija treh slovenskih karateistov, ki so pozirali s srednjim prstom na slovenskem grbu.

Že dolgo nista določen zapis in fotografija med športnimi navdušenci dvignila toliko prahu kot fotografija treh karateistov kluba Shotokan karate-do klub Gornja Radgona. Ti so namreč pozirali v reprezentančnih trenirkah, in sicer s srednjim prstom na slovenskem grbu. Na začetku je obstajal dvom, da bi lahko bila vse skupaj kakšna montaža, zdaj pa so se na sporno fotografijo odzvali tudi v klubu, kjer so fotografijo tudi najprej objavili, a so jo tudi zelo hitro odstranili. Toda v času moderne tehnologije je bilo to že prepozno, saj je na družbenih omrežjih posnetek zaslona mladih karateistov že zakrožil. 


V pogovoru za sobotainfo.com je spregovoril predsednik kluba Anton Rožman, ki je pojasnil, da so ob objavi fotografije na profilu opazili le položaj rok, ne pa tudi spremljajoče geste. To so opazili šele ob podrobnejšem pregledu oziroma povečavi fotografije, in jo nato odstranili. "Člani Shotokan karate-do kluba se opravičujemo vsem, ki jih je objavljena fotografija užalila. Nastala je zgolj v nevednosti, nikakor pa ne v smislu norčevanja nad slovenskimi simboli ali ustanovami," so še zapisali na uradni facebook strani kluba.

Članki iz rubrike