Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

ou
ou
22 06.02.2020 12:19:11

ZAKAJ so slovenski reprezentanti to naredili? ZAKAJ je klub TO SRAMOTO OBJAVIL? Tu so POJASNILA!

Slovensko javnost je pretresla fotografija treh slovenskih karateistov, ki so pozirali s srednjim prstom na slovenskem grbu.

Že dolgo nista določen zapis in fotografija med športnimi navdušenci dvignila toliko prahu kot fotografija treh karateistov kluba Shotokan karate-do klub Gornja Radgona. Ti so namreč pozirali v reprezentančnih trenirkah, in sicer s srednjim prstom na slovenskem grbu. Na začetku je obstajal dvom, da bi lahko bila vse skupaj kakšna montaža, zdaj pa so se na sporno fotografijo odzvali tudi v klubu, kjer so fotografijo tudi najprej objavili, a so jo tudi zelo hitro odstranili. Toda v času moderne tehnologije je bilo to že prepozno, saj je na družbenih omrežjih posnetek zaslona mladih karateistov že zakrožil. 


V pogovoru za sobotainfo.com je spregovoril predsednik kluba Anton Rožman, ki je pojasnil, da so ob objavi fotografije na profilu opazili le položaj rok, ne pa tudi spremljajoče geste. To so opazili šele ob podrobnejšem pregledu oziroma povečavi fotografije, in jo nato odstranili. "Člani Shotokan karate-do kluba se opravičujemo vsem, ki jih je objavljena fotografija užalila. Nastala je zgolj v nevednosti, nikakor pa ne v smislu norčevanja nad slovenskimi simboli ali ustanovami," so še zapisali na uradni facebook strani kluba.

Članki iz rubrike