stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 11.08.2019 17:26:20

Slovenci v Budimpešti do četrtfinala

Slovenski odbojkarji na mivki so na turnirjih svetovne serije v Vaduzu in Budimpešti ta teden prišli najdlje do četrtfinala. Vid Jakopin in Tadej Boženk ter Tajda in Nina Lovšin so bili na Madžarskem na pragu uvrstitve med najboljše štiri dvojice, a sta oba slovenska para izgubila v četrtfinalu.

Jakopin in Boženk sta v Budimpešti v skupinskem delu vknjižila dve zmagi, v boju za polfinale pa sta se pomerila z Japoncema Kensukejem Shojem in Masatom Kurasako. Dobila sta prvi niz z 21:13, nato z 20:22 in 13:15 izgubila naslednja dva in se tako nista prebila v polfinale.


Nina in Tajda Lovšin sta na svetovni lestvici doslej zbrali dovolj točk, da jima v Budimpešti ni bilo potrebno igrati v kvalifikacijah. V skupinskem delu sta imeli zmago in poraz, v prvem izločilnem boju premagali Srbkinji Mileno Matić in Natašo Savović, za preboj med štiri najboljše dvojice na turnirju pa sta nato z 18:21 in 19:21 izgubili proti drugima nosilkama turnirja, Nizozemkama Emi van Driel in Raisi Schoon.

V Vaduzu se Nina Zdešar in Katarina Bulc nista prebili skozi kvalifikacije, Jure Peter Bedrač in Danijel Pokeršnik pa sta nastopila neposredno na glavnem delu turnirja, a sta izgubila oba obračuna in se tako nista uvrstila v izločilne boje.

Značke: odbojka na mivki, sta

Članki iz rubrike