phillip schofield 1 Dobra karma

Po 27 letih zakona priznal, da je gej, pred tem pa...

meghan markle Svet24.si

Meghan meni, da se jima je dvor maščeval

ivo hvalica pl2 Reporter.si

So mu prisluškovali? Ivo Hvalica verjame, da so ...

jadrnica, ogenj Svet24.si

Goreča jadrnica, opekline, klic na 112, v glavi ...

20130506-00441506 Necenzurirano

Bo Černač na policiji iskal Titove slike?

04-tv-dobrizdravniki-2-dobrizdravnik Njena.si

Skrita vloga zvezdnika v seriji Dobri zdravnik

Klemen Slakonja Njena.si

Slakonja o odnosu s partnerko, igralko Mojco Fatur...

STA
STA
0 11.08.2019 17:26:20

Slovenci v Budimpešti do četrtfinala

Slovenski odbojkarji na mivki so na turnirjih svetovne serije v Vaduzu in Budimpešti ta teden prišli najdlje do četrtfinala. Vid Jakopin in Tadej Boženk ter Tajda in Nina Lovšin so bili na Madžarskem na pragu uvrstitve med najboljše štiri dvojice, a sta oba slovenska para izgubila v četrtfinalu.

Jakopin in Boženk sta v Budimpešti v skupinskem delu vknjižila dve zmagi, v boju za polfinale pa sta se pomerila z Japoncema Kensukejem Shojem in Masatom Kurasako. Dobila sta prvi niz z 21:13, nato z 20:22 in 13:15 izgubila naslednja dva in se tako nista prebila v polfinale.

Nina in Tajda Lovšin sta na svetovni lestvici doslej zbrali dovolj točk, da jima v Budimpešti ni bilo potrebno igrati v kvalifikacijah. V skupinskem delu sta imeli zmago in poraz, v prvem izločilnem boju premagali Srbkinji Mileno Matić in Natašo Savović, za preboj med štiri najboljše dvojice na turnirju pa sta nato z 18:21 in 19:21 izgubili proti drugima nosilkama turnirja, Nizozemkama Emi van Driel in Raisi Schoon.

V Vaduzu se Nina Zdešar in Katarina Bulc nista prebili skozi kvalifikacije, Jure Peter Bedrač in Danijel Pokeršnik pa sta nastopila neposredno na glavnem delu turnirja, a sta izgubila oba obračuna in se tako nista uvrstila v izločilne boje.

Značke: odbojka na mivki, sta

Članki iz rubrike