favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

ronaldo 11 Ekipa24.si

Avtor selfija v velikih težavah: zaradi vdora na ...

Kanyne West, Harry in P Odkrito.si

Harry v pedofilski mreži P. Diddyja??!!

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 11.08.2019 12:38:12

Nadal brez boja po peto lovoriko na turnirju za Rogersov pokal

Profimedia
Ljubitelji tenisa na turnirju ATP v Montrealu davi niso dočakali glavnega polfinalnega dvoboja. Prvi nosilec Španec Rafael Nadal je po predaji francoskega tekmeca Gaela Monfilsa, ki si je v četrtfinalu nekaj ur pred tem zvil gleženj, brez boja napredoval v finale, v katerem se bo za peti naslov pomeril z Rusom Danilom Medvedevom.

Nadal, ki na svetovni računalniški lestvici zaseda drugo mesto, je nepričakovano dobil še en dan počitka v boju za še peti naslov zmagovalca na tem kanadskem turnirju z nagradnim skladom 5,7 milijona ameriških dolarjev.

Njegov tekmec Monfils je v zaradi dežja prekinjenem obračunu četrtfinala nekaj ur pred začetkom polfinalnega dvoboja z Nadalom premagal Španca Roberta Bautisto Aguta s 6:4, 3:6, 7:6 (2). A je šlo za Pirovo zmago, saj si je v drugem nizu, ki ga je dobil Španec, zvil gleženj. Ker mu je zmanjkalo časa za pripravo na obračun z Nadalom, je dvoboj zaradi otečenega gležnja predal.

Edini polfinalni dvoboj v Montrealu je bil ruski obračun Karen Hačanov - Danil Medvedev, ki ga je v dveh nizih dobil Medvedev. Medvedev se je sploh prvič uvrstil v finale ATP-turnirjev serije masters 1000, v katerem se bo 23-letni Moskovčan prvič pomeril s slovitim Nadalom. Polfinale je bil sicer prvič povsem ruski na turnirjih te kakovostne ravni, torej ATP-masters 1000.

Za Medvedovim je izjemna sezona. Še eno leto nazaj se je kot številka 68 svetovnega tenisa moral kvalificirati za nastop na Rogersovem pokalu, ki je bil lani v Torontu. Zdaj pa si je priboril mesto v najmočnejši deseterici.



* Izidi, Montreal, ATP (5,7 milijona USD):
- polfinale:
Rafael Nadal (Špa/1) - Gael Monfils (Fra/16) - brez boja;
Daniil Medvedev (Rus/8) - Karen Hačanov (Rus/6) 6:1, 7:6 (6);

- četrtfinale:
Gael Monfils (Fra/16) - Roberto Bautista Agut (Špa/10) 6:4, 3:6, 7:6 (2).

Značke: tenis, izidi

Članki iz rubrike