tim kevin ravnjak 1 Dobra karma

Udarci usode: športnik zaradi poškodbe glave in ...

kos patria Svet24.si

Strokovnjak, v katerem vidijo operativca globoke ...

UV-TRAVNER HOJS-pl Reporter.si

Tako Janez Janša napoveduje udar na odtujene ...

ennio morricone Svet24.si

Umrl je velemojster filmske glasbe, legendarni ...

POL20150214_BOR1080-2 Necenzurirano

SDS je globoka država #kolumna

križevniška-ulica Odkrito.si

Vandali na Križevniški

Miša Molk Njena.si

65-letna Miša Molk mami v kopalkah

ou
ou
0 11.08.2019 10:19:44

Ni še izgubljeno, TO JE POT, ki slovensko odbojkarsko reprezentanco pelje na OLIMPIJSKE IGRE

Slovenci še vedno upajo na nastop na olimpijskih igrah.
Fivb
Slovenska odbojkarska reprezentanca bo danes ob 15. uri igrala dvoboj za biti ali ne biti proti Poljakom.

Ob tem pa je najpomembnejše spoznanje, da ima Slovenija še vedno vse v svojih rokah v boju za olimpijske igre. Le da bo ta naloga zelo zelo zahtevna, če ne celo nemogoča proti Poljakom, ki pred domačim občinstvom še ne poznajo poraza. 

Slovenija bi morala upati na krog treh reprezentanc med Francijo, Slovenijo in Poljsko, kar pomeni, da morajo varovanci Alberta Giulianija danes gostitelje premagati s 3:0. Tako se je vse skupaj pač sestavilo po porazu s Francijo (0:3) in francoskim porazom proti Poljakom (3:0).

Ob tem je treba poudariti, da morajo Slovenci na dvoboju doseči tudi 13 točk več od Poljakov. Primer 3:0 (20, 20, 21) bi bil denimo dovolj, da se Slovenci prebijejo na olimpijske igre. 

V primeru presenečenja Tunizije proti Franciji, ali vsaj dveh osvojenih nizov Afričanov, bi morala Slovenija še bolj gladko premagati Poljake, saj bi bila še v zaostanku dodatnih nekaj točk. V tem primeru bi morali Poljaki pasti z najmanj 17 točkami razlike ob zmagi s 3:0. 

Misija nemogoče ali luč upanja? Slovenska reprezentanca je doslej vedno bolje zaigrala proti Poljakom, proti katerim so denimo dobili četrtfinalno srečanje na poti do evropskega srebra pred štirimi leti. Veliko se je vmes spremenilo, a vseeno lahko upamo vsaj na tesen obračun. 

Članki iz rubrike