Mucek Čarli Odkrito.si

Ali vaša mačka pogosto leži na vašem trebuhu?

11otrok1 Svet24.si

Kar enajst otrok hlača po njihovi hiši

vesolje Svet24.si

Tedenski horoskop: poleg utečenih smeri tudi ...

tovornjak, izanka, avtodom Svet24.si

FOTO: Drama na Ižanki! Pogumni voznik tovornjaka ...

archie Svet24.si

Princ William vrača udarec bratu Harryu

filip-pesek_pl Njena.si

Sin Rosvite Pesek je zaročen

gasper kramar Njena.si

Izgubil 95 kilogramov in osvojil nov cilj!

ou
ou
0 11.08.2019 10:19:44

Ni še izgubljeno, TO JE POT, ki slovensko odbojkarsko reprezentanco pelje na OLIMPIJSKE IGRE

Slovenci še vedno upajo na nastop na olimpijskih igrah.
Fivb
Slovenska odbojkarska reprezentanca bo danes ob 15. uri igrala dvoboj za biti ali ne biti proti Poljakom.

Ob tem pa je najpomembnejše spoznanje, da ima Slovenija še vedno vse v svojih rokah v boju za olimpijske igre. Le da bo ta naloga zelo zelo zahtevna, če ne celo nemogoča proti Poljakom, ki pred domačim občinstvom še ne poznajo poraza. 

Slovenija bi morala upati na krog treh reprezentanc med Francijo, Slovenijo in Poljsko, kar pomeni, da morajo varovanci Alberta Giulianija danes gostitelje premagati s 3:0. Tako se je vse skupaj pač sestavilo po porazu s Francijo (0:3) in francoskim porazom proti Poljakom (3:0).

Ob tem je treba poudariti, da morajo Slovenci na dvoboju doseči tudi 13 točk več od Poljakov. Primer 3:0 (20, 20, 21) bi bil denimo dovolj, da se Slovenci prebijejo na olimpijske igre. 

V primeru presenečenja Tunizije proti Franciji, ali vsaj dveh osvojenih nizov Afričanov, bi morala Slovenija še bolj gladko premagati Poljake, saj bi bila še v zaostanku dodatnih nekaj točk. V tem primeru bi morali Poljaki pasti z najmanj 17 točkami razlike ob zmagi s 3:0. 

Misija nemogoče ali luč upanja? Slovenska reprezentanca je doslej vedno bolje zaigrala proti Poljakom, proti katerim so denimo dobili četrtfinalno srečanje na poti do evropskega srebra pred štirimi leti. Veliko se je vmes spremenilo, a vseeno lahko upamo vsaj na tesen obračun. 

Članki iz rubrike