gensko spremenejena semena, NGT, gnojenje, škropljenje, kmetijstvo Svet24.si

Multinacionalke meljejo vrtičkarje in domača ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
1 16.04.2019 20:35:44

Nova KBM Branik na pragu osvojitve novega naslova

alesfevzer.com
Odbojkarice Nove KBM Branika do 16. naslova državnih prvakinj v finalni seriji proti GEN-I Volleyju loči le še ena zmaga. V drugi tekmi so varovanke Bruna Najdiča v mariborski dvorani Lukna zmagale s 3:0 (13, 23, 10).

Nova KBM Branik - GEN-I Volley 3:0 (13, 23, 10)
* Dvorana Lukna, gledalcev 800, sodnika: Jovanović, Perčič.
* Nova KBM Branik: Mlakar 18, Dobaj, Bračko 2, Bezsonova 16, Najdič 2, Kočar, Sobočan 10, Pintar 8, Blagne, Lorber Fijok.
* GEN-I Volley: Kovačić 2, T. Blažič, Perić, Ferlinc 3, Zbičajnik, Zaplotnik, Velikonja Grbac 3, Kolbl, P. Blažič, Lipicer Samec 6, Zampedri, Grudina 5, Ščuka 9.

Če je imel Najdič po prvi tekmi še nekaj pripomb na igro svojih varovank, jim po drugi tekmi ne more veliko očitati. Odigrale so perfektno tekmo, v večjem delu ni bilo videti, da igrajo z najboljšo ekipo rednega dela, ampak z ekipo spodnjega dela prvenstvene razpredelnice. Odlične so bile prav v vseh elementih, Novogoričanke so njihovo igro bolj ali manj opazovale.

Zagotovo pa je bila odločilna končnica drugega niza, pred katero je GEN-I Volley nadoknadil visok zaostanek osmih osmih točk (9:17), izenačil na 22:22, a sta nato reči v svoje roke vzeli odlični Iza Mlakar in Anastazija Bezsonova, ki sta svoji ekipi zagotovila vodstvo z 2:0. V tretjem nizu je bila premoč Mariborčank še bolj izrazita kot v prvem, tako da ni bilo dvoma, da se bodo veselile druge zmage. Nekaj težav so imele le pri postavljanju pike na i, po izidu 24:7 so namreč gostjam dovolile nekaj lepotnih popravkov poraza.

Da se Novogoričanka ne obeta nič dobrega, je napovedal že sam začetek tekme. Mariborčanke so z odličnimi servisi Anite Sobočan povedle s 5:0, Lana Ščuka in kolegice so za kratek čas sicer ustavile njihov nalet, znižale zaostanek na 9:13, a sledila je nova ofenziva domačih, ki so z blokom Mlakarjeva dosegle šesto zaporedno točko in povedle s 17:9. Gostujoči trener Vasja Samec Lipicer je poskušal z odmori, menjavami, toda pomagalo ni nič, prvi niz je zanesljivo odšel v roke branilkam naslova.

Te na začetku drugega niza niso bile več tako dominantne, gostje so nekajkrat povedle za točko, nazadnje s 6:5, ko je točko dosegla Lana Ščuka. A nato so zašle v serijo napak, kar so bankirke spretno izkoristile. Po bloku Ele Pintar je že bilo 10:7, po bloko Bezsonove 13:7, po napaki Tine Lipicer Samec, ki ji v nizu ni šlo po načrtih, pa 17:9. A prav Lipicerjeva, nekdanja reprezentantka in ena najboljših igralk vseh časov, je bila tista, ki je s pomočjo Ščuke in pa tudi Nuše Ferlinc, ta je uspešno zamenjala Mirto Velikonja Grbac, svojo ekipo vendarle nekako zbudila iz spanca, da se je povsem približala tekmicam. Bila je tudi tista igralka, ki je izenačila izid na 22:22 in 23:23. Toda do preobrata vendarle ni prišlo, zadnji dve točki v nizu je prispevala Bezsonova.

To je Mariborčankam zagotovilo veliko psihološko prednost, ki je prišla do izraza že na začetku tretjega niza, ko so po servisih Pintarjeve prišle do vodstva z 8:1. Čeprav v ženski odbojki preobrati niso redki, pa je bila samozavest Novogoričank povsem na dnu, kar je le dokazalo nadaljevanje, v katerem se GEN-I Volley z Mariborčankami ni mogel enakovredno kosati.

Tretja, mogoče tudi zadnja tekma prvenstva bo v petek v Novi Gorici.

Značke: odbojka, dp

Članki iz rubrike