stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

ou
ou
0 16.04.2019 15:37:50

Letos kar štiri lokacije teka Wings for Life World Run v Sloveniji

Wings for Life World Run
Promocijski material
Zahvaljujoč aplikaciji je dobrodelno globalno tekaško tekmovanje dostopno prav vsem!

V Sloveniji se bomo teku Wings for Life World Run lahko pridružili s pomočjo aplikacije za mobilne telefone. Tako bomo v nedeljo, 5. maja 2019, ob 13h po lokalnem času skupaj z vsem svetom tekli za tiste, ki tega še ne morejo – ne glede na to, kje se bomo v tistem trenutku nahajali. Največja prednost aplikacije je namreč v tem, da omogoča prosto izbiro lokacije teka – naj bo to eden od organiziranih tekov z aplikacijo po vsem svetu ali pa vaša lastna najljubša trasa.

Lokacije organiziranega teka z aplikacijo v Sloveniji
Kdor želi biti del teka Wings for Life World Run, del globalnega gibanja, ki išče zdravilo za poškodbe hrbtenjače, se v Sloveniji lahko pridruži enemu od 4 organiziranih tekov z aplikacijo:

AS Arboretum Migimigi
Tek organizira zavarovalnica Adriatic Slovenica v okviru skupnosti Migimigi, s katero že več kot 20 tisoč posameznikom pomaga spreminjati vsakodnevne navade v bolj zdrav življenjski slog. Letos bo tek Wings for Life World Run z ambasadorji Trkajem, Tanjo Cerkvenik in Doro Markun podprla že četrtič, saj ga vidi kot primeren izziv za bolj zdravo življenje. Približno 6 km dolga krožna trasa se bo pričela na travniku nasproti glavnega parkirišča in tekače vodila proti Kamniški Bistrici, ob prečudoviti Zeleni osi, urejeni peš poti ob reki proti Domžalam. V Radomljah bo trasa vodila skozi Kamniško Bistrico ter zavila nazaj proti startu. Trasa bo potekala po makadamski pešpoti in nudila pogled na Kamniško–Savinjske Alpe. Po končanem teku se bodo udeleženci lahko sprostili ob ogledu preko 350 vrst tulipanov v Arboretumu, ki v začetku maja park še zadnjič obarvajo v žive barve. Na prireditvenem prostoru bodo za udeležence teka potekale dodatne aktivnosti. Na trasi bosta dve okrepčevalnici z vodo, Red Bullom in sadjem.

Maribor
V štajerski prestolnici bo tek z aplikacijo že drugo leto zapored organizirala Zdrava Zabava. Start 4 km dolge krožne trase bo pred kino centrom Maribor, od koder bo trasa vodila ob reki Dravi, kjer bodo tekači lahko uživali v pogledu na staro mestno jedro in nato prečkali Studenško brv. Na trasi bo okrepčevalnica z vodo, Red Bullom in sadjem.

Rače
Organizatorka teka v Račah je Barbara Slaček, parapleginja po poškodbi hrbtenjače zaradi prometne nesreče, ki veliko svojega časa nameni pomoči Zvezi in Društvu paraplegikov. V zadnjem letu se je intenzivno angažirala pri izvajanju delavnic "Še vedno vozim, vendar ne hodim" pri Zavodu Vozim, kjer je tudi ena izmed Herojev, ki vozijo v pižamah. Trasa bo tako kot lani startala pred Vrtcem Rače in potekala med polji na Dravskem polju. Je ravninska in primerna za vse vrste tekačev, posebej pa je prilagojena osebam na invalidskih vozičkih, ki pa morajo uporabljati navadne invalidske vozičke. Na trasi bosta na voljo dve okrepčevalnici z vodo.

Tolmin


Tek na novi lokaciji, v Tolminu, organizira zmajar Matjaž Klemenčič. 3 km dolga trasa se bo pričela pri kampu Gabrje in vodila do padalskega pristanka v Tolminu. Kdor bo zmogel več, pa bo lahko tekel nazaj proti Gabrjem. Na pristanku v Tolminu bo tudi organiziran prevoz za tiste, ki bodo na tem delu zaključili svoj tek. Na trasi ne bo okrepčevalnic.

Kako poteka tek z aplikacijo?
Na dan teka, tj. 5. maja 2019, se bo ob 13:00 aplikacija samodejno zagnala in pričela meriti čas. 30 minut kasneje bo startalo virtualno zasledovalno vozilo. Aplikacija vas bo ves čas obveščala, koliko prednosti pred virtualnim zasledovalnim vozilom še imate. Ko vas bo virtualno zasledovalno vozilo prehitelo, bo vaš nastop na teku končan in vaš rezultat se bo izpisal na globalni lestvici na uradni spletni strani teka.

Kako se prijavite na tek z aplikacijo?
1. Prenesite si aplikacijo za Android ali iOS telefon.
2. Ustvarite profil.
3. V aplikaciji poiščite in izberite želeni tek.

Ne glede na to, ali boste tekli na enem od organiziranih tekov z aplikacijo Wings for Life World Run ali na trasi po lastni izbiri – vaša startnina bo v celoti namenjena raziskavam poškodb hrbtenjače!

Prijavite se na tek Wings for Life World Run.

Bodite del globalne zgodbe. Spremenite življenje ljudi na invalidskih vozičkih.

Članki iz rubrike