ženska vesolje Dobra karma

16 jasnih primerov, kako nam vesolje pošilja ...

PinkBlackGreen_FINAL Svet24.si

RAZKRITO: S tem telefonom boste dobili največ za ...

4_luka basi raay Svet24.si

Luka Basi med karanteno končno nadoknadil čas za...

protesti, zda, george-floyd, 30.-5 Svet24.si

FOTO in VIDEO: Ob vse bolj nasilnih protestih ...

kuzma, korona-virus, meja, mejni-prehod Necenzurirano

Ko te izsiljuje Dunaj, se ti stoži po Bruslju

jelena karleuša Odkrito.si

Ljubil naj bi jo znan turški igralec!

POLKAHOLIKI (SOBICA)-67 Najstnica.si

Nesreča med snemanjem videospota

STA
STA
0 16.04.2019 14:38:18

Japonci se bojijo vročine: Olimpijski maraton prestavili na zgodnjo jutranjo uro

Prireditelji poletnih olimpijskih iger prihodnje leto v Tokiu so sporočili, da bodo nekatere preizkušnje zaradi hude vročine na sporedu v zgodnjih jutranjih urah. Maratonski tek na 42 km se bo denimo pričel ob 6. uri, še prej pa bodo na štartu tekmovalci v hitri hoji, njihova preizkušnja na 50 km se bo pričela ob 5.30.

Japonska prestolnica bo drugič gostila poletne olimpijske igre, prve so bile davnega 1964, tedaj pa so bile na sporedu meseca oktobra.

Najboljše športnice in športniki na svetu se bodo prihodnje leto v deželo vzhajajočega sonca zadržali med 24. julijem in 9. avgustom, to pa je vremensko "zelo naporno obdobje". V tem obdobju so namreč možne ekstremne vremenske razmere - od tajfunov do vročinskih valov.

Predsednik organizacijskega odbora Toshiro Muto je v zvezi s tem dejal, da bo prav vročina največja težava za tokijske igre, veliko zaskrbljenost je zavoljo tega izrazil tudi predsednik Mednarodnega olimpijskega komiteja (Mok) Thomas Bach.Ob tem kaže omeniti, da so Japonci pri svoji kandidaturi vselej omenjali, da je termin med julijem in avgustom naravnost idealen za organizacijo poletnih olimpijskih iger, saj je v tem obdobju v Tokiu "izjemno prijetna klima in sončno vreme".

A lani so bile v tem obdobju naravnost neznosne vremenske razmere, v Tokiu so izmerili kar 41 stopinj Celzija, številni prebivalci največjega japonskega mesta pa so imeli zaradi hude vročine resne zdravstvene težave.

Doslej "najbolj vroče" poletne olimpijske igre so bile v Atenah 2004, tedaj se je temperatura dvignila do 36 stopinj Celzija.

Značke: olimpizem, japonska

Članki iz rubrike