mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 28.09.2018 19:05:37

Brazilci ZDA prizadejali prvi poraz

Na svetovnem odbojkarskem prvenstvu v Italiji ni več neporaženih ekip. Reprezentanca ZDA je namreč po devetih zmagah prvič klonila, s 3:0 jo je premagala Brazilija, ki je tako zasedla prvo mesto v skupini I, Američani pa so drugi in se bodo v sobotnem polfinalu merili z zmagovalcem skupine J.

Američanom je bilo bolj kot zasesti prvo mesto v skupini pomembno, da svoje najboljše igralce spočije. Tako so nastopili z igralci, ki so do zdaj igrali manj, podobno so razmišljali tudi Brazilci, tako da je bila tokratna tekma bolj kot ne dvoboj rezervistov.


Brazilci so pokazali, da imajo širši kader, zmagali so zanesljivo, brez kakršnih koli težav. Prvo ime tekme je bil Evandro, dosegel je 19 točk, tekmecev ni spravljal ob živce le z napadalnimi akcijami, ampak tudi s servisi, elementom, ki je bil nasploh zelo pomembno orožje njegove ekipe. Pri Američanih nihče ni dosegel več kot devet točk.

V večerni tekmi se bosta v skupini J pomerili Italija in Poljska, gostitelji imajo zgolj še teoretične možnosti, da si priigrajo mesto v polfinalu, v katerem je že reprezentanca Srbije.

Značke: odbojka, sp

Članki iz rubrike