mojca fatur Odkrito.si

Partnerica Klemna Slakonje o ozadju "nerazumne" ...

molk naslovnica Foto Ziga Culiberg (1) Svet24.si

Miša Molk o življenju, hčerki in moških

duhovna Petisvet.si

Karma je dela svoje, a to, kar bo še naredila ...

csd, center za socialno delo Svet24.si

CSD pred zlomom: z motorko nad socialne delavce!

Horoskop Svet24.si

Tedenski horoskop: z lopatami do konca

NIck JOnas Najstnica.si

Nick Jonas priznal, da si želi otroka

franko bajc Njena.si

Franko priznal, kaj mu je pomagalo do zmage

su
su
0 28.09.2018 18:38:10

Člani in mladinci v boj za naslov Balkanskega prvaka (FOTO)

Martin Metelko
V Ljubljani se 28. in 29. septembra odvija Balkansko člansko in mladinsko prvenstvo v skvošu. Poleg naših so na prvenstvu prisotni še predstavniki Romunije, Bolgarije, Hrvaške in Srbije.

Med mladinci, ki igrajo v enotni kategoriji do 19 let, so glavni favoriti pri fantih Jošt Dolinar (SLO), Bogdan Vasile (ROU), Žiga Merčun (SLO) in Toni Drašler (SLO). Pri dekletih naj bi se za najvišja mesta v zaključnih bojih potegovale Kincso Szasz (SOU), Franka Vidović (CRO), Nika Urh (SLO) in Nikole Szabo (ROU).


Pri članicah so glavne favoritinje za naslov naša državna prvakinja Sara Rojnik, Paulina Radoš (CRO), Nina Kustec (SLO) in Jelena Dutina (SRB). Seveda pa se bodo najprej morale prebiti na vrh svojih predtekmovalnih skupin.


Najmočnejša konkurenca in posledično najbolj razburljivi boji pa nas čakajo pri članih. Prvi nosilec je Martin Kegel (CRO), ki mu bo skušal načrte prekrižati naš državni prvak Martin Mošnik. Zaenkrat je to seveda še račun brez krčmarja, saj dobrih igralcev ne manjka, sploh je treba izpostaviti romuna Vasile Hapuna in hrvata Manuela Fistonića. Oba imata obilo mednarodnih izkušenj in zagotovo nista prišla le na izlet.


Velika posebnost letošnjega Balkanskega prvenstva pa je prizorišče. To je namreč popolnoma nov skvoš center Squashland, v katerem je svoj dom našlo šest vrhunskih igrišč za skvoš. Kljub temu, da se je odprl šele v tem tednu, je po svetu že dobro znan kot prvi skvoš klub, ki je narejen iz lesa. Ljubljana je s Squashlandom končno dobila skvoš center, v katerem bomo lahko spremljali domače in mednarodne tekme najvišjega kakovostnega ranga.

Članki iz rubrike