kitara Svet24.si

Umrl utemeljitelj slovenske kitaristike Tomaž ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 28.09.2018 18:12:31

Evropa popoldan prišla iz zaostanka 1:3 do vodstva 5:3

Reuters
Uvodni dan Ryderjevega pokala med golf reprezentancama Evrope in ZDA pri Parizu se je končal z vodstvom gostiteljev 5:3. Evropa je v popoldanskih dvobojih "foursome" z zgodovinskim preobratom nadoknadili zaostanek, ki si jih je pridelala v dopoldanskih "fourballih".

Dvainštirideseti Ryderjev pokal se je začel v znamenju Američanov, ki so suvereno dobili tri od štirih dvobojev v igri s štirimi žogicami. Neuspešen je bil le Tiger Woods v paru s Patrickom Reedom, ki je moral priznati premoč Italijanu Francescu Molinariju ter Angležu Tommyju Fleetwoodu.

Dobro uro po zaključku "fourballov" je šlo na igrišče National pri Parizu, na katerem je zbralo okoli 60.000 gledalcev, še osem parov igralcev, štiri na vsaki strani, ki so se pomerili v izmeničnem udarjanju žogice. Evropa je suvereno dobila vse štiri dvoboje; prvič v skoraj stoletni zgodovini je dobila vse štiri "foursome".

"Po dopoldanskem razočaranju smo popoldan pokazali, da smo prava ekipa. Na teren je stopilo vseh dvanajst igralcev in vsi so pokazali, da je golf igra vztrajnosti in samozavesti. Čeprav je do konca še dolga pot, so nam te štiri zmage zagotovo vlile še dodatne samozavesti," je po koncu prvega dne povedal kapetan Evrope Thomas Byorn.


Junaka Evrope prvega dne sta bila Molinari in Fleetwood, ki sta po dopoldanski zmagi, popoldan premagala še na papirju najmočnejšo dvojico ZDA, Jordana Spietha in Justina Thomasa.

"Energija, ki so nama jo dali soigralci z dobrimi igrami, predvsem pa ti gledalci, ki te podpirajo na vsakem koraku, je nekaj, kar ne znam opisati. Takšne občutke lahko v golfu doživiš samo na Ryderjevem pokalu. Ni še čas za slavje, čim prej se moramo 'resetirati' in se zbrati za jutrišnje partije, saj sem prepričan, da so Američani željni maščevanja," je povedal Molinari.

Sobotni spored je enak kot današnji, se pravi dopoldan igra s štirimi žogicami, popoldan igra četvero, v nedeljo pa je na vrsti še dvanajst posamičnih dvobojev.

ZDA, ki v Evropi niso zmagale že 25 let, so branilke naslova in za zmago potrebujejo štirinajst točk. Evropa rabi pol točke več.

Značke: golf, sta

Članki iz rubrike