ANNA_PAYNICH Odkrito.si

Zaradi Pop TV-jevega šova ostala brez službe

meghan markle_avstralija_vojvodinja sussekška Svet24.si

FOTO: To so prva darila za otroka princa Harryja ...

Jezus Kristus Petisvet.si

Znanstvenik napovedal prihod Jezusa in konec ...

vzgoja otroci starši Svet24.si

Izvršbe zaradi neplačanih kosil v osnovnih šolah

Stephen Hawking Svet24.si

Hawking tudi po smrti: Bog ne obstaja, posmrtnega ...

Lina Kuduzović Najstnica.si

Lina Kuduzović izdala svoj prvi singl in ...

Blaž Setnikar Njena.si

Reka ljubezni: Takšen je bil Jan kot najstnik

STA
STA
0 28.09.2018 18:12:31

Evropa popoldan prišla iz zaostanka 1:3 do vodstva 5:3

Reuters
Uvodni dan Ryderjevega pokala med golf reprezentancama Evrope in ZDA pri Parizu se je končal z vodstvom gostiteljev 5:3. Evropa je v popoldanskih dvobojih "foursome" z zgodovinskim preobratom nadoknadili zaostanek, ki si jih je pridelala v dopoldanskih "fourballih".

Dvainštirideseti Ryderjev pokal se je začel v znamenju Američanov, ki so suvereno dobili tri od štirih dvobojev v igri s štirimi žogicami. Neuspešen je bil le Tiger Woods v paru s Patrickom Reedom, ki je moral priznati premoč Italijanu Francescu Molinariju ter Angležu Tommyju Fleetwoodu.

Dobro uro po zaključku "fourballov" je šlo na igrišče National pri Parizu, na katerem je zbralo okoli 60.000 gledalcev, še osem parov igralcev, štiri na vsaki strani, ki so se pomerili v izmeničnem udarjanju žogice. Evropa je suvereno dobila vse štiri dvoboje; prvič v skoraj stoletni zgodovini je dobila vse štiri "foursome".

"Po dopoldanskem razočaranju smo popoldan pokazali, da smo prava ekipa. Na teren je stopilo vseh dvanajst igralcev in vsi so pokazali, da je golf igra vztrajnosti in samozavesti. Čeprav je do konca še dolga pot, so nam te štiri zmage zagotovo vlile še dodatne samozavesti," je po koncu prvega dne povedal kapetan Evrope Thomas Byorn.


Junaka Evrope prvega dne sta bila Molinari in Fleetwood, ki sta po dopoldanski zmagi, popoldan premagala še na papirju najmočnejšo dvojico ZDA, Jordana Spietha in Justina Thomasa.

"Energija, ki so nama jo dali soigralci z dobrimi igrami, predvsem pa ti gledalci, ki te podpirajo na vsakem koraku, je nekaj, kar ne znam opisati. Takšne občutke lahko v golfu doživiš samo na Ryderjevem pokalu. Ni še čas za slavje, čim prej se moramo 'resetirati' in se zbrati za jutrišnje partije, saj sem prepričan, da so Američani željni maščevanja," je povedal Molinari.

Sobotni spored je enak kot današnji, se pravi dopoldan igra s štirimi žogicami, popoldan igra četvero, v nedeljo pa je na vrsti še dvanajst posamičnih dvobojev.

ZDA, ki v Evropi niso zmagale že 25 let, so branilke naslova in za zmago potrebujejo štirinajst točk. Evropa rabi pol točke več.

Značke: golf, sta

Članki iz rubrike