Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
tk
tk
23.01.2016 13:12:01
Deli članek:

Jan Kozamernik novi rekorder lige prvakov (video)

www.alesfevzer.com

Jan Kozamernik si je z izjemno predstavo na tekmi z Vojvodino prislužil mesto v idealni sedmerici 5. kroga lige prvakov po izboru odbojkarskih strokovnjakov, s tem pa je postal tudi svojevrstni rekorder.

Mladi odbojkar ACH Volleyja je v četrtek zvečer blestel, dosegel je kar 15 točk, od tega 6 blokov, v napadu pa je bil 62-odstotno učinkovit. Vse to je prepričalo odbojkarske strokovnjake, da so ga uvrstili v idealno postavo 5. kroga najelitnejšega klubskega prvenstva. To pa še ni vse, s tem je Jan Kozamernik namreč postal rekorder lige prvakov kot najmlajši igralec, ki mu je uspel preboj v idealno postavo.

Kozamernik je na dan tekme ACH Volleyja in Vojvodine štel šele 20 let in 29 dni. Pred tem je bil rekorder poljski sprejemalec Aleksander Sliwka, ki igra za Asseco Resovio, ki je novembra, ko je bil izbran v idealno postavo štel 20 let in 166 dni, na tretjem mestu najmlajših pa se nahaja izjemen Kubanec s poljskim potnim listom Wilfredo Leon, član Zenita Kazana.

V spodnjem posnetku si lahko ogledate nekaj najboljših akcij sedmih odbojkarjev, ki so zaznamovali 5. krog lige prvakov, med njimi tudi slovenskega blokerja.