Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
gv
gv
22.01.2016 21:25:06
Deli članek:

Kyrgios se je spet prepiral s sodnikom (video)

Avstralskega tenisača Nicka Kyrgiosa očitno nič ne izuči.

V Avstraliji poteka prvi letošnji turnir za veliki slam, v tretjem krogu pa se je moral posloviti tudi domači adut Nick Kyrgios. Poredni deček svetovnega tenisa tudi tokrat ni mogel iz svoje kože, ponovno se je prepiral s sodnikom, ob koncu dvoboja mu je celo zabrusil, da je zanič sodnik, zaradi česar mu grozi huda kazen s strani krovne teniške organizacije.

Zgodba o neprimernem in nešportnem obnašanju Nicka Kyrgiosa na turnirju v Montrealu je konec lanskega avgusta dvignila precej prahu. Avstralec je takrat med dvobojem švicarskemu tekmecu Stanu Wawrinki zabrusil, da je Thanasi Kokkinakis, še en avstralski teniški igralec, spal z njegovim dekletom.

Avstralca so takoj kaznovali z 10.000 dolarji, krovna zveza ATP pa je pozneje sporočila, da bo globo povišala na 25.000 dolarjev in 28-dnevni suspenz, če se bo v naslednjega pol leta še nešportno obnašal. Vmes je storil že kar nekaj novih prekrškov, zadnji pa bo bržkone sodu izbil dno.

Zdaj je na potezi ATP, ki bo morala podrobno prebrati poročilo sodnika, ki je Kyrgiosu sodil na zadnji tekmi. Ali je bilo prerekanje zaradi glasbe v ozadju potrebno ali ne, pa najverjetneje ve samo problematični avstralski tenisač.