Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Stane Kadunc
Stane Kadunc
22.01.2016 22:35:57
Deli članek:

Kegljanje: Brest grozi Triglavu

psno
Anja Dobravec, Anja Forštnarič in Nina Blaž (KK Triglav)

Enajsti krog v prvih ligah ponuja zelo vroče popoldne in to v Cerknici, kjer je na sporedu kar dvojni vroči derbi. Začetek bo pripadel dekletom.

Domače igralke Bresta bodo gostile igralke Triglava iz Kranja. To je dvoboj tretjeuvrščene proti drugouvrščeni ekipi. V prejšnjem krogu so Kranjčanke nekoliko presenetljivo izgubile v Mariboru, medtem ko so se Cerkničanke izkazale z dobrim rezultatom v Ljubljani. Sama tekma je pomembna za obe ekipi. Če zmaga Brest, se bo ponovno odprl boj za naslov podprvakinj, če pa se Kranjčanke izognejo porazu, bodo praktično že zelo blizu temu naslovu. Brest bo seveda imel prednost domačega kegljišča, na drugi strani pa se bodo gostje zanašale na bogate izkušnje svoje reprezentantke Brigite Strelec.

Po koncu te tekme pa pride na vrsto dvoboj moških ekip istoimenskih klubov. Kranjčani so resda zanesljivo prvi, Brest pa suvereno tretji. Toda mladeniči Bresta so jeseni pripravili veliko presenečenje v Kranju, kjer so Triglavu odščipnili točko. Ta je edina, ki je Triglav sploh izgubil v tem DP. Mlada ekipa Bresta je kasneje presenetila tudi favorizirani Calcit v Kamniku. To je seveda veliko opozorilo Kranjčanom, ki se zavedajo moči Cerkničanov in bodo šli na polno, toda z enako mero jim bodo Cerkničani tudi odgovorili. Veliko bo odvisno tudi od reprezentanta Veliščka, ki je bil dalj časa v krizi. Če se mu bo odprlo na tej tekmi, potem bo pod Slivnico zelo pestro. Favorita na tej tekmi prav gotovo ni.

Zanimive bodo tudi ostale tekme. V Kočevju bodo domačini proti Litijanom poskušali priti do pomembnih točk v boju za obstanek. Tudi varovanci selektorja Robija Blahe bodo doma v Postojni poskušali priti do zlata vrednih točk proti sosedom iz Nove Gorice.

V ženski ligi pa bo zelo zanimivo na obeh tekmah, kjer igrajo igralke iz Maribora. Miklavž se podaja na težko gostovanje v Kamnik, kjer so njihove sosede, igralke Konstruktorja, doživele kar majhno katastrofo. Slednje bodo doma gostile Tržičanke, s katerimi so v boju za mesta v Evropi. Nekoliko bolj pa bodo tokrat obremenjene Celjanke, ki bodo delavne tudi jutri, saj jih čez teden čaka tekma v evroligi proti Hrvaticam. Tokrat bodo imele le nekoliko težji trening, saj se bodo srečale z najslabšima ekipama v ligi. To je priložnost za trenerja Gobca, da preizkusi čim več igralk.

Danes bodo nadaljevali tudi v ženskih drugih ligah. Na sporedu bo kar nekaj zelo zanimivih tekem v nižjih ligah. Še posebej pa čaka težko gostovanje vodilne iz B lige, igralce Konjic, ki odhajajo v Kranj k bivšim A ligašem Silicu.


Pari 11. kroga v 1. A ligah
Moški
Konstruktor - Ljubelj (16.00)
Calcit - Enemon (17.00)
Kočevje – Litija (17.00
Proteus LIV Gorica (17.00)
Brest - Triglav (17.30)

Ženske
Konstruktor – Ljubelj (13.30)
Proteus - Ograjca (13.30)
Kamnik - Miklavž (14.00)
Brest - Triglav (14.00)
Celje - Impol (14.30)
12. krog, nedelja
Ograjca - Celje (11.00)