Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
tk
tk
13.08.2015 21:53:53
Deli članek:

Zadnja ovira pred svetovno ligo presenetljivo Makedonci

CEV

Slovenska odbojkarska reprezentanca se bo v petkovem finalu evropske lige merila z Makedonijo.

Ta je v drugem polfinalu zaključnega turnirja v Walbrzychu s 3:0 (23, 22, 22) presenetljivo premagala Estonijo, ki je bila doslej v ligi, tako kot Slovenija, še neporažena. Makedoncem je na poti na zaključni turnir pomagala tudi Slovenija, če ne bi konec prejšnjega tedna dvakrat premagala Grkov, bi namesto Makedoncev na Poljsko potovali prav Grki.  Tako pa so do zmage v polfinalu prišli na krilih velike borbenosti, v napadu pa so bili nezaustavljivi Jovica Simovski, Nikola Gjorgiev in Gjoko Josifov. 

Proti reprezentanci Makedonije so slovenski odbojkarji doslej igrali devetkrat, izkupiček zmag pa je krepko na strani Slovencev, ki so bili boljši osemkrat.Edina zmaga Makedonije je bila na lanskih kvalifikacijah za evropsko prvenstvo, ko so v Mariboru slavili s 3:1. Na kvalifikacijski tekmi za svetovno prvenstvo 2014, prav tako lani, so s 3:0 slavili Slovenci, enako kot tudi na prvi kvalifikacijski tekmi za letošnje evropsko prvenstvo, ko so bili boljši s 3:1.

Veliki finale med Slovenijo in Makedonijo, ki zmagovalcu prinaša nastop v elitni svetovni ligi, se bo v Walbrzychu začel ob 20. uri, tekma za tretje mesto med Estonijo in Poljsko pa bo na sporedu ob 17. uri.