gensko spremenejena semena, NGT, gnojenje, škropljenje, kmetijstvo Svet24.si

Multinacionalke meljejo vrtičkarje in domača ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

nu
nu
12 30.07.2022 09:41:49

Veliki zvezdnik jasen: "Kapo dol Jumbo Vismi, toda Pogačar je še vedno najboljši kolesar na svetu!"

Profimedia
Eden največjih zvezdnikov kolesarske karavane je z izbranimi besedami govoril o slovenskemu asu Tadeju Pogačarju.

Remco Evenepoel sname klobuk pred nastopom Jumbo-Visme na letošnjem Tour de France. Kolesar Quick-Stepa, ki ni sodeloval na tej izvedbi dirke Grande Boucle (in morda ne bo do leta 2024), je priznal premoč nizozemske ekipe. Tekmecem so prepustili le drobtinice. Rumeno-črni so osvojili osvojili šest etapnih zmag ter rumeno, zeleno in pikčasto majico. Talentirani Belgijec, ki se pripravlja na Vuelto in bo danes nastopil tudi na klasiki San Sebastian, pa je pri tem z izbranimi besedami spregovoril tudi o "poražencu" Tadeju Pogačarju.


"Bila je zelo hitra, vroča in težka dirka. Ob predstavah Jumbo-Visme je bila morda vse skupaj videti enostavno, vendar je bila dirka težka za vse. Nad predstavo nizozemske ekipe nisem bil presenečen. Je pa bilo to, kar in kako so dosegli, resnično impresivno. Lepo je bilo gledati. Pred Tourom so imeli odličen načrt in na cesti so ga razkrili celemu svetu. Lahko samo snamem klobuk. Po dolgih treningih sem se v popoldnevih zelo zabaval, ko sem vse skupaj gledal na televiziji."

Belgijec je čestital tudi drugouvrščenemu Pogačarju: "Dan, ko ga je Jumbo-Visma napadla na Galibierju, je bil zanj zelo težak. Dvakrat je izgubil čas, a to se lahko zgodi vsakomur. Po drugi strani je še vedno zmagal na treh etapah, bil pri tem najboljši mladi kolesar in v končni razvrstitvi zasedel drugo mesto. V mojih očeh to nikakor ni slab Tour. V mojih očeh je še vedno najboljši kolesar na svetu. Kot ekipa je Jumbo-Visma veliko močnejša in stabilnejša od UAE Team Emirates. To, kar dela Pogačar, je res fenomenalno. Veliko situacij je rešil sam, predvsem v zadnjem tednu. Moramo ga spoštovati."

Članki iz rubrike