podgana Svet24.si

Po podgani v konzervi rjavega fižola se je le ...

Ptuj, zadolzevanje_3_delo na cesti Svet24.si

Zakreditirani do leta 2040, kaj bo z novimi ...

andrej zubicki zubitsky bobo Necenzurirano

Ruski oligarh prodaja Slovensko industrijo jekla

vila arboretum-pl1 Reporter.si

Hiša Joca Pečečnika na vodik? Bogataš gradi ...

acun ilicali maribor af Ekipa24.si

Turški milijonar je bil navdušen! Ljudski vrt ...

kmetija prijava Njena.si

Na novi lokaciji zabrnele kamere šova Kmetija

doncic 11 Ekipa24.si

Ni videti dobro! Dončića posneli, ko je korakal ...

STA
STA
0 23.10.2021 18:26:49

Zadnja dirka svetovne serije Wiebesovi, Bujakova 22.

BOBO
Nizozemka Lorena Wiebes (Team DSM) je zmagovalka zadnje kolesarske preizkušnje svetovne serije za ženske. Na preizkušnji Ronde van Drenthe je 22-letnica za 36. zmago v karieri ugnala Italijanki Eleno Cecchini (SD Worx) in Eleonoro Gasparrini (Valcar - Travel & Service). Edina slovenska predstavnica Eugenia Bujak (Ale BTC Ljubljana) je bila 22.

Dvaintridesetletna Bujakova je v cilju zadnje ženske letošnje preizkušnje na najvišji ravni ter zadnje pod imenom ekipe Ale BTC Ljubljana zaostala 2:16 minute. Od prihodnje sezone bo licenco italijansko-slovenskega moštva prevzel UAE Team Emirates.

Wiebesova je bila sicer v preizkušnji s krajšimi vzponi ter tlakovanimi odseki najboljša v ciljnem sprintu manjše skupine sedmih kolesark, zabeležila pa je 13. zmago v letu 2021.



Svetovna serija ženskega kolesarstva se bo v prihodnji sezoni oziroma v letu 2022 začela 5. marca s preizkušnjo Strade Bianche po toskanskih makadamskih cestah.

Moški bodo prvič v svetovni seriji merili moči med 20. in 26. februarjem na dirki po Združenih arabskih emiratih. Lani je na tej dirki skupno zmago slavil slovenski as Tadej Pogačar (UAE Team Emirates).

Značke: kolesarstvo, ženske

Članki iz rubrike