Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

(mk)
(mk)
0 31.08.2021 11:16:09

Že 42. izdaja juriša na Vršič

Cilj na Vršiču
KZS
Turistično društvo Kranjska Gora v soboto prireja že 42. tradicionalni Juriš na Vršič, vseskozi pa je umeščen tudi v koledar akcije Slovenija kolesari.

Če se ne bojite prekolesariti 13,5 kilometra proge z višinsko razliko kar 801 meter, maksimalnim naklonom 10,8 odstotka in povprečnim naklonom 7,25 odstotka, se prvo soboto v septembru pridružite več kot tisoč zagnanim kolesarjem. Juriš na Vršič ni le tekma, temveč tudi tradicionalno druženje prijateljev, družin, parov ...



Prireditveni prostor je v hotelu Ramada Resort Kranjska Gora pri smučišču Mojca v Kranjski Gori, start pa ob 11. uri. Udeleženci se bodo v skupinskem startu na progo podali s startnega mesta pod kranjskogorskimi smučišči. Uvodno ogrevanje bo potekalo po glavni cesti v smeri Ljubljane mimo Kranjske Gore do križišča pri TGC Kranjska Gora in v nadaljevanju po Vršiški cesti do Hotela Lek, kjer je leteči start tekmovanja z začetkom merjenja časa.



Start v Kranjski Gori je na nadmorski višini 810 metrov, cilj pa na vrhu prelaza Vršič, na nadmorski višini 1611 metrov. Merjenje časa bo izvedeno z elektronskimi čipi, ki jih prijavljeni dobijo ob prevzemu startnih številk na dan prireditve med 8.00 in 10.30 pri hotelu Ramada Resort Kranjska Gora na strani smučišča Mojca v Kranjski Gori.



Razporeditev tekmovalcev na startu in vožnja do letečega starta je pri Hotelu Best Western. Zaradi lažje razporeditve tekmovalcev glede na svoje telesne zmožnosti in kondicijsko pripravljenost organizator vse udeležence tekmovanja prosi, da se v startnem koridorju razvrstijo po lastni presoji pričakovanega časa prihoda na cilj oziroma po načelu hitrejši in bolje pripravljeni v ospredju, slabše pripravljeni v drugi polovici startnega koridorja. Organizator udeležence tudi opozarja, da po startu sledi počasnejša ogrevalna vožnja v strnjeni koloni do letečega starta pri Hotelu Best Western.

Razglasitev rezultatov in pogostitev tekmovalcev je predvidena ob 14. uri na prireditvenem prostoru. Uradni rezultati bodo objavljeni na spletnih straneh www.jurisnavrsic.com in www.timingljubljana.si. Ker na progi okrepčevalnic ne bo, vsem udeležencem priporočamo, da si glede na potrebe na kolo namestijo dve ali eno plastenko z osvežilnim napitkom. Na ciljnem prostoru bodo udeležencem na voljo osvežilni napitki, voda in čaj. Udeležence prireditve organizator poziva, naj spoštujejo naravo in ne odmetavajo ovojev energetskih ploščic in pijač na cesto! 



PRIHAJAJOČI DOGODKI
11.–12. 9.: Ljubljana, 10. BIKE FESTIVAL LJUBLJANA – ŠD POVODNI MOŽ; KONTAKT: NINO COKAN – 070 777 237
12. 9.: Vuhred, 3. MTB VZPON IZ VUHREDA NA RIBNIŠKO KOČO, KD VUHRED; KONTAKT: SLAVKO SINIČ – 041 691 488

Članki iz rubrike