roka, dež Svet24.si

Nalivi bodo tako močni, da so izdali oranžno ...

nadangel metatron Svet24.si

Posebej za vas spreobrača vaš čas nadangel ...

andrej zubicki zubitsky bobo Necenzurirano

Ruski oligarh prodaja Slovensko industrijo jekla

vila arboretum-pl1 Reporter.si

Hiša Joca Pečečnika na vodik? Bogataš gradi ...

maribor af Ekipa24.si

Sol na ljubljanske rane! Ste videli, kaj so ...

Afera ogroža von der Leyenovo politično prihodnost, saj poteka v obdobju pred evropskimi volitvami, Odkrito.si

Ursula von der Leyen in primer Pfizergate

luka doncic dallas pm Ekipa24.si

Kar je 'pretepeni' in poškodovani Dončić ...

Stane Kadunc
Stane Kadunc
1 30.08.2021 21:40:38

Zlata za Iris Zoran in Žigo Požarja

Iris Zoran in Žiga Požar sta nova svetovna prvaka v mix dvojicah med mlajšimi člani.
psno
Tretji dan svetovnega kegljaškega prvenstva za mlajše člane in članice je v Kranju prinesel Zdravljico za slovensko zmago v mešanih dvojicah.

V prvem krogu sta imela Žiga Požar in Iris Zoran za nasprotnika izredno močno kombinacijo iz Nemčije, Zenker – Brachtel. Prvi niz sta naša izgubila kar močno s 124:143. V drugem nizu pa sta izboljšala svojo igro in ga dobila s 150:144. V dodatnih štirih metih pa sta bila zanesljiva in zmagala s 27:22. Uspešna pa sta bila tudi Denis Pašič in Tina Mržljak, ki sta na uvodu zmagala z 2:0 proti Madžaroma Laszlo in Cserpnyak (145:135,137:125). V četrtfinalu sta bila njuna nasprotnika Avstrijca, Yvonne Haberl Martin Yanits. Prvi niz sta naša dobila s 147:133, drugega pa izgubila s 129:142. V dodatnih metih pa je bilo 29:22 za Avstrijca, ki sta za nagrado dobila v polfinalu Zoranovo in Požarja. Slednja sta v četrtfinalu premagala dvojico iz Slovaške, Vavrovo in Nestesa prepričljivo z 2:0 (151:127, 137:129).



V polfinalu sta Novomeščanka in Postojnčan dobila prvi niz z 148:130. V drugem nizu sta storila nekaj napak, kar sta Avstrijca izkoristila in zmagala s 135:144. Toda v dodatnih metih sta bila Slovenca ponovno zanesljiva in to z 29:25. V finalu sta ju čakala Hrvata Amela Nicol Imširovićeva in Mihael Grivičić, ki sta dobila hrvaški polfinale. Finale je bil zelo izenačen. Prvi niz sta dobila Hrvata s 144:140, medtem ko sta bila naša v drugem boljša s 154:150. Izvrsten pa je bil zaključek za Iris in Žigo, saj sta dobila dodatne štiri mete s kar 30:23 in si zasluženo poletela v objem. Zaslužila sta ne samo zlato, ampak tudi Zdravljico, s katero sta olepšala dan.



V sprintu pa slovenska dekleta, ki nastopajo v Kamniku, niso imela veliko uspeha, saj so vse tri izpadle v prvem krogu. Ana Oder je izgubila po dodatnih treh metih v prvem krogu proti Slovakinji Vargovi z 20:21. Amanda Zalar pa je z 0:2 klonila proti Srbkinji Cikoševi. Podobno je izgubila tudi Špela Kunčič s Slovakinjo Poliakovo. Na koncu sta brona romala v Romunijo in Hrvaško, medtem ko je zlata pripadla Slovakinji Poliakovi, ki je v finalu premagala Nemko Zenkerjevo.



Le malenkost bolje je šlo fantom v Kranju. Anej Kranjc je obtičal proti Hrvatu Požegu že v uvodnem krogu, kakor tudi Gašper Kragelj proti drugemu Hrvatu Grivičiću. Le Nejc Požun se je prebil v drugi krog po zmagi nad Poljakom Klecho. V naslednjem krogu pa ga je po dodatnih metih ustavil Slovak Fuska s 16:15 in je bilo tako za Slovence konec sprinta. Zlato je osvojil Hrvat Grivičić, srebro pa Avstrijec Zatschkowitsch. Brona sta se veselila Slovak Magala in Hrvat Bakran.



V torek je na sporedu še zadnji tekmovalni dan s tekmovanjem v posamični konkurenci in v kombinaciji. Slovenija ima v Kamniku dve predstavnici, v Kranju pa pri fantih tri svoje igralce. Predvsem fantje imajo dobro izhodišče v kombinaciji, še posebej Miko Steržaj, ki bi lahko presegel dosežke svojega strica Harrya v tej konkurenci.

Članki iz rubrike