rok snežič, Anita Peček Stramšak Svet24.si

Je Snežičeva nova partnerica res razvpita Dijana...

sava dolinka, alge Svet24.si

Ugotavljali bodo, zakaj so se razrasle alge v Savi...

panvita Necenzurirano

3.000 hektarjev v roke Hrvatov: kaj vse je čudno ...

PERNULA mala seva-xx Reporter.si

Poglejte to razkošje nad Izolo: največja posest ...

kidd doncic Ekipa24.si

Kakšno je najnovejše zdravstveno stanje Luke ...

Poroka na prvi pogled Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kdo plačuje račune?

sveca Ekipa24.si

V hudi prometni nesreči na primorski avtocesti ...

ku
ku
25 31.08.2021 06:11:21

Kakšen KRALJ! Poglejte, s kakšno NORO fotografijo je Primož ROGLIČ napovedal zadnji teden Vuelte! (foto)

profimedia.si
Do konca kolesarske Dirke po Španiji je ostalo še šest etap, za začetek pa bo danes na vrsti ravninska od Lareda do Santa Cruz de Bezane (180 km) na skrajnem severu Pirenejskega polotoka. V sredo in četrtek pa se karavana podaja v Asturijo, kjer bosta gorski etapi dali prvi del odgovora, kdo je za zadnji teden Vuelte prihranil največ moči.

Slovenski kolesarski as Primož Roglič je pred zadnjimi etapami v dobrem položaju za napad na rdečo majico. Kisovčan namreč zaseda tretje mesto v skupnem seštevku, za vodilnim Norvežanom Oddom Christianom Eikingom pa zaostaja 1:36 minute.

Šestindvajsetletni Norvežan vse od desete etape vztraja v rdeči majici, nekatere zahtevne preizkušnje v drugem tednu pa je preživel brez večjih težav. Tudi na drugem mestu že od desete etape vztraja Francoz Guillaume Martin, za vodilnim pa zaostaja 54 sekund.


Za Rogličem so po vrsti uvrščeni Španec Enric Mas (+2:11), Kolumbijec Miguel Angel Lopez (+3:04), Avstralec Jack Haig (+3:35), še en Kolumbijec Egan Bernal (+4:21) ter Britanec Adam Yates (+4:34). Peterica bo zadnji teden poskušala preprečiti bodisi Rogličevo tretjo zaporedno zmago na Vuelti bodisi senzacijo v podobi morebitnega slavja Eikinga ali Martina. Primož Roglič pa se je pred odločilnim tednom na Dirki po Španiji pošalil na svoj račun in objavil fotografijo, na kateri lovi ravnotežje, zraven pa zapisal: "Tako začenjam zadnji teden Vuelte."

Danes bodo po vsej verjetnosti v ospredju sprinterji. V 16. etapi bodo morali namreč po prostem ponedeljku premagati zgolj en kategoriziran vzpon po dobrih 100 km.

Povsem drugače bo že v sredo, ko se bo karavana podala na vrh vzpona do jezer Covadonga (12,5 km/6,9 %), v četrtek pa sledi še zahtevna etapa z vzponom na Altu d'El Gamoniteiru (14,6 km/9,8 %), ki bo prvič del španske pentlje.

Članki iz rubrike