Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
28.05.2019 10:47:46
Deli članek:

Noro! NAŠLI KOLO, ki ga je ROGLIČ 'goljufivo skril'! Ne boste verjeli, KJE IN ZAKAJ JE BILO! (foto)

Profimedia

Afera izginulega kolesa s številko 171 je končana.

Španski časnik El Pais je našel kolo Primoža Rogliča, ki se je pokvarilo na nedeljski etapi in za katerega je španski časnik La Gazzetta dello Sport trdil, da ga je Primož Roglič skupaj s svojo ekipo skril, da bi goljufivo prikril morebitne nedovoljene posege vanj (več o tem na tej povezavi). Italijani so namigovali predvsem na možnost zloglasnega motorčka v Rogličevem kolesu in opozarjali, da kolo s Primoževo številko 171 nikoli ni prišlo v cilj na nobenem od avtomobilov ekipe Jumbo ter da ga funkcionarji niso pregledali. 

No, resnica je drugačna, El Pais je kolo našel na strehi avtomobila ekipe ... Movistar. Da, na strehi avtomobila ekipe, ki je Rogličeva glavna tekmica in za katero med drugim vodi vodilni kolesar na dirki Richard Carapaz. Kolo je tako redno prišlo na cilj in je normalno šlo po poti, ki je predvidena za vsa kolesa. Gazzetta se je tukaj močno uštela, ni namreč pomislila na možnost, da bi številka 171 v cilj prišla na kaki drugi strehi. 

Kaj se je pravzaprav zgodilo? Kot razkriva El Pais, je bil zaradi "afere lulanje" (več o njej na tej povezavi) avtomobil Jumba tako počasen, da ne samo da ni mogel pomagati Rogliču, temveč tudi ni mogel pomagati njegovemu moštvenemu tekmecu, ki mu je takoj odstopil svoje kolo. Do tega nesrečnika se je naprej pripeljala ekipa Movistar in mu na ukaz športnega direktorja tega španskega moštva odstopila eno od svojih koles, pri tem pa Rogličevo kolo naložila na streho svojega avtomobila.

Mnogi so navdušeni nad potezo Movistarja, ki je tako nesebično pomagal tekmecu. Ob tem pa so ogorčeni nad Gazzetto, ki ni preverila vseh informacij. No, mi pa lahko dodamo še nekaj v Gazzettinem slogu. Če bi namreč mi razmišljali tako zarotniško kot Italijani, bi dejali, da je Movistar Rogličevo kolo ukradel, da bi prišel do kakšnih pomembnih informacij z njega. Verjetno to ne drži, a Italijani bodo spoznali, da se umazane igre lahko igrata obe strani ...