Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ku
ku
28.05.2019 10:07:01
Deli članek:

Roglič ODKRITO SPREGOVORIL o povezavah z ZLOGLASNIM Erženom! Imeli smo TO SRANJE, zdaj pa ...

Profimedia

Milan Eržen, izvršni direktor Bahrain-Meride se je v zadnjih dneh in tednih znašel sredi preiskave UCI-ja zaradi domnevnih povezav z dopingom in 'krvno' operacijo Aderlass.

Tisti, ki so imeli z njim povezave, so zdaj na Giru tarča obstreljevanja z vprašanji, na čelu njih pa Vincenzo Nibali in Primož Roglič, ki sta imela povezave z Erženom.

Medtem ko Nibali molči in pravi, da bo o tem odgovarjal po Giru, je Roglič vendarle podal nekaj odgovorov, ki so jih želeli novinarji na prosti dan pred današnjo naporno etapo.

alesfevzer.com


"Kot ob vseh preiskavah okoli teh stvari, zagotovo stanje ni v redu. Imeli smo vso to sranje z drugimi kolesarji, zato to zdaj ni dobro za slovensko kolesarjenje," je dejal drugi v skupnem seštevku Gira.

Glede na to da je bil v zadnjem času precej kratek in jedrnat z izjavami okoli te teme, je na prosti dan vendarle razložil povezavo z Milanom Erženom. "On je bil na čelu moštva Adria leta 2013, ko sem nekako začel kolesarsko pot, zato je bil moj trener kakšno leto dni. Razumela sva se in nisva imela težav. Je pa res, da vseeno nisva imela veliko kontakta. Nekajkrat me je želel podpisati, zato sva nekaj malega spregovorila. Ampak bolj kot prijatelja, ker je Slovenec," je o povezavah za Cyclingnews dejal Roglič.