Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

nu
nu
8 27.05.2019 11:30:44

ROGLIČ V HUDIH TEŽAVAH?! Italijani trdijo: GLEJTE, Primož je TAKOLE SKRIL svoje kolo pred KONTROLO!

Profimedia
Množici hudih medijskih napadov na Primoža Rogliča se je pridružil še eden.

Že tako ali tako mu očitajo nepošteno, preveč defenzivno vožnjo in sledenje Vincenzu Nibaliju. Ob tem so ga na nedeljski etapi obtožili, da se je vlekel za avtomobil, ko je po menjavi kolesa lovil glavnino. No, slovita La Gazzetta dello Sport pa se je v svoji tiskani izdaji zdaj spravila še na to menjavo kolesa, ki naj bi se po zagotovilih Rogličevega nizozemskega moštva Jumbo zgodila zaradi okvare verige. Gazzetta je to menjavo označila za nadvse sporno. 

Ko so novinarji omenjenega časnika skušali najti kolo, ki naj bi se Rogliču pokvarilo, so naleteli na presenečenje. Kolesa s številko 171, ki ga je Roglič vozil na dosedanjih gorskih etap, ni bilo. "Afera z Rogličevim kolesom," so naslovili obsežen članek, v katerem so analizirali dogodek in ugotovili, da se je kolo nekako izognilo prihodu na cilj. Da ga ni bilo ne tam, kamor pridejo kolesarji, ne tam, kamor pridejo avtomobili, ne na nobeni drugi lokaciji. 

Kolo bi moralo biti na avtomobilu, s katerim se je pripeljala ekipa, v kateri je bil tudi sloviti športni direktor, ki je pustil Rogliča na cedilu, ker je moral ... lulat. A ga na tem avtomobilu ni bilo. "Na drugem avtu je," je novinarjem dejal direktor. A drugega avtomobila ni bilo. "Kam je šel avto? Kam je šlo kolo? Zakaj je izginilo? Zakaj ga niso pregledali inšpektorji mednarodne kolesarske zveze, tako kot bi ga morali po pravilih? Kaj se je v resnici pokvaril? Kaj Roglič skriva?" se sprašuje Gazzetta. 

Ob tem Gazzetta Rogliča obtožuje, da je skrivnostno menjavo kolesa izpeljal že na Giru leta 2016, ko naj bi zamenjano kolo prav tako izginilo. Pri vsem skupaj pa seveda namiguje na to, da se je na kolesu pokvarilo kakšno nedovoljeno pomagalo in da so to okvaro na vsak način morali skriti. To naj bi po neverjetnih obtožbah Italijanov dokazovala tudi spodnja fotografija - na njej je kolega, ki je Rogliču odstopil svoje kolo in čaka rezervno kolo. Rogličevega kolesa s številko 171 pa v čakanju na ekipni avto ni več nikjer. 

Italijani so šli resnično daleč in marsikdo se že sprašuje, ali gre za nedopustno gonjo.  

Galerija
Značke: roglič, kolo

Članki iz rubrike