stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

STA
STA
0 27.05.2019 17:09:31

Kaja Juvan: Malo sem bila živčna, saj sem prvič igrala na tako velikem stadionu

Profimedia
Slovenska teniška igralka Kaja Juvan je na odprtem teniškem prvenstvu Francije v Parizu dobila priložnost za nastop kot srečna poraženka, danes pa je v prvem krogu po razburljivem dvoboju morala priznati premoč Romunki Sorani Cirstea s 5:7, 6:4, 5:7.

Šele 18-letna Ljubljančanka je na tekmovanju v Parizu nadomestila šesto nosilko Čehinjo Petro Kvitovo, ki je nastop odpovedala zaradi poškodbe. Prva nasprotnica Juvanove je bila danes 84. igralka svetovne lestvice Romunka Sorana Cirstea.

"Da bom igrala, smo izvedeli ob prijavi na ogrevanju. Zaradi tega kakšnih nevšečnosti ni bilo, tega smo se razveselili, bila pa sem kar malce šokirana," je za STA iz Francije sporočila Juvanova.

Juvanova, ena od slovenskih junakinj lanskih mladinskih olimpijskih iger v Argentini, je po Barbari Mulej, ki ob premieri na odprtem prvenstvu Avstralije 1992 še ni bila polnoletna, Katarini Srebotnik in Poloni Hercog četrta najmlajša Slovenka z nastopom na turnirju za grand slam.



Priložnost je na igrišču Suzanne Lenglen dobro izkoristila, čeprav je bila tudi v igri za napredovanje. Dobila je prvi niz s 7:5, potem pa izgubila drugega s 4:6, čeprav ga je bolje začela in vodila s 4:2, vendar se je Romunka vrnila in s štirimi dobljenimi igrami nadoknadila zaostanek in izenačila skupni izid.

Dramatično pa je bilo v tretjem nizu, saj je njena tekmica vodila že z 2:0, pa je Juvanova nato izenačila in tudi povedla. Po 4:2 in 5:3 je imela lepo priložnost, da bi dvoboj končala in se uvrstila naprej, toda ni je izkoristila. Z dvojno napako je tekmici podarila "break" za znižanje na 4:5, v nadaljevanju pa je bila spretnejša in srečnejša Romunka, niz pripeljala do zmage s 7:5 in si po skoraj dveh urah in pol zagotovila 2. krog, kjer bo njena tekmica boljša iz dvoboja med Španko Aliono Bolsovo in Rusinjo Vero Zvonarevo.

"Dvoboj je bil na splošno v redu, v prvem nizu sem bila malce živčna, saj sem prvič igrala na tako velikem stadionu. Toda igrala sem dobro, v drugem in tretjem nizu me je malce mentalno zmanjkalo, pa tudi noga me je začela boleti," je pojasnila Juvanova, ki bo v naslednjih dneh videla, kako resne so težave z nogo.

Značke: tenis, kaja-juvan

Članki iz rubrike