Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 05.05.2019 18:14:05

Hrastnikova in Gomilšček srebrna na EP v spustu z gorskimi kolesi

Slovenska reprezentanca v spustu z gorskimi kolesi se z evropskega prvenstva v Pampilhosi de Serri vrača z dvema srebrnima odličjema. Druga sta bila Monika Hrastnik med članicami in Žak Gomilšček med mladinci. Jure Žabjek je finale med člani končal kot peti, Miha Ivančič je bil 24.

Boljša od Hrastnikove je bila le Švicarka Camille Balanche, ki je bila od lanske evropske prvakinje iz Mozirja hitrejša za vsega 0,063 sekunde. Tretja v današnjem finalu je bila Italijanka Veronika Widmann, ki je zaostala 0,189 sekunde.

Slovenska reprezentanca je na EP v članski kategoriji doslej zbrala tri medalje. Za prvo je leta 2013 poskrbel Miran Vauh, ki je bil bronast. Dve leti kasneje je do evropskega naslova pridrvel Jure Žabjek, najboljša na stari celini je bila lani Hrastnikova, ki je v svojo zbirko zdaj dodala še srebro.


Finale članov se ni razpletel povsem po slovenskih željah. Žabjek je bil kar nekaj časa na vodilnem mestu in nato na drugem ter tretjem mestu, na koncu pa se je moral zadovoljiti s petim mestom.

Za novim evropskim prvakom Baptistom Pierronom je Žabjek zaostal 3,814 sekunde. Ivančič je na 24. mestu zaostal 11,948 sekunde.

Odlično se je za slovensko ekipo izšel finale med mladinci. Gomilšček je tako kot v sobotni razvrstitveni vožnji zaostal le za Portugalcem Goncalom Bandeiro. Slovenija ima med mladinci na EP zdaj dve medalji, prvo je leta 2013 osvojil Žabjek, ko je bil bronast.

Članki iz rubrike