alex volasko Dobra karma

Najlepši slovenski zvezdniški par gre končno ...

HUAWEI_P40_0021 Svet24.si

Pet razlogov, zakaj izbrati Huawei P40 lite

špela trafela Svet24.si

Mlada znanstvenica, ki ne zna lenariti in odkriva ...

z najo Svet24.si

»Kdo ima v tem sistemu posebne potrebe: naši ...

kuzma, korona-virus, meja, mejni-prehod Necenzurirano

Ko te izsiljuje Dunaj, se ti stoži po Bruslju

jelena karleuša Odkrito.si

Ljubil naj bi jo znan turški igralec!

jurij zrnec Njena.si

Jurij Zrnec na novi fotografiji popolnoma ...

nu
nu
9 05.05.2019 11:30:45

Zapis proti invalidom ŠOKIRAL Slovenijo, prekipelo tudi našemu PARAOLIMPIJCU: Ne želim biti ... (foto)

Darko Djurić
Grega Wernig
Slovenski invalidni športnik se je jasno in glasno odzval na zapis astrologinje, ki je šokiral Slovenijo.

Darko Đurić je eden najbolj znanih slovenskih invalidnih športnikov, nastopil je tudi na paraolimpijskih igrah. Plavalec je že izpolnil normo za prihodnje paraolimpijske igre, ki bodo leta 2020 na sporedu v Tokiu, umirjenega športnika pa v teh dneh nekaj še posebej jezi. Tako kot številne Slovence, ki se zgražajo nad zapisom astrologinje.

Dokaj neznana slovenska 'zvezdogledka' je šokirala s svojim zapisom, v katerem je izrazila svoje nestrinjanje s privilegijem, ki so ga deležne invalidne osebe. Gre se predvsem za parkiranje, saj imajo pred trgovinami in nakupovalnimi centri nekaj prednostnih parkirišč invalidne osebe. A po mnenju Eme Kurent je to neupravičeno, zaradi česar se proti tovrstnim nevšečnostim bori po svoje. Enostavno parkira na tovrstni parkiriščih, ki so namenjeni gibalno omejenim osebam, na komentarje mimoidočih pa včasih odgovori tudi s sredincem.

S tem iskrenim zapisom je na družabnih omrežjih poskrbela za pravi vihar, svoje ogorčenje pa je na svojevrsten način izrazil zgoraj omenjeni slovenski športnik. "Boljšega samo promocijskega besedila še nisem prebral. Zvezdogledki pa ne privoščim, da bi se znašla v naši koži, saj ne želim biti soinvalid takšni osebi," je dejal Đurič in dodal: "Od revije, ki je objavila to nestrpno, ozkogledno mnenje neke xy astrologinje, pričakujem opravičilo vsem invalidom v Sloveniji. Prav tako naj se gospa malo izobrazbi o temah, o katerih javno piše."

Značke: đurić, darko

Članki iz rubrike