ris, slovenija Svet24.si

Video: Gozdar v slovenski divjini naletel na nekaj...

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

klemen jaklic ustavno sodisce Reporter.si

Branilec Janeza Janše: takšne argumente najde ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 05.05.2019 12:52:53

Janja Garnbret spet brez konkurence: Na Kitajskem je prišla do četrte zaporedne zmage

www.alesfevzer.com
Slovenska športna plezalka Janja Garnbret tudi po koncu kitajske turneje ostaja nepremagljiva v svetovnem pokalu v balvanskem plezanju. Dvajsetletnica je zmagala na četrti tekmi sezone na balvanih v Wujiangu za še četrto zaporedno zmago.

Garnbretova ne kaže znakov utrujenosti in je znova svojo nalogo v vseh treh krogih tekmovanja, kvalifikacijah, polfinalu in finalu opravila brezhibno kot edina z osvojenimi trinajstimi vrhovi smeri.

Takti slovenske državne himne Zdravljice so po zaslugi Garnbretove postali stalnica podelitev po koncu tekmovanj.

Aprila je trikrat stala na najvišji stopnički odra za zmagovalke. Šampionsko formo pa je nadaljevala tudi prvi majski konec tedna. Od švicarskega uvoda v sezono v Meiringenu, postaje v Moskvi in obeh tekem na Kitajskem (Chongqing, Wujiang) je ves čas narekovala plezalski ritem ter s stoodstotnim izkupičkom 400 točk kraljuje na mestu vodilne v seštevku sezone v tej disciplini pred preostalima dvema tekmama.

Dvajsetletna slovenska športna plezalka je bila najbolj prepričljiva v sobotnih kvalifikacijah, v današnjem polfinalu in finalu je edina v obeh konkurencah rešila vse balvanske probleme.

Svojo popolno prevlado je potrdila v finalu z novo izjemno predstavo, v katerem je deklasirala konkurenco že po prvih treh balvanih, v zadnjem finalnem balvanu pa po 30 sekundah potrdila tisto, po kar je prišla.



Le za prvi finalni balvan je za vrh potrebovala dva poskusa, nato pa je sledilo mojstrstvo v slogu slovenske šampionke, ko je vrhove ostalih treh smeri osvojila super ekspresno v prvem poskusu.

Japonski dvoboj za drugo mesto je dobila Akiyo Noguchi, Ai Mori je pristala na tretjem mestu, Mino Nonaka na četrtem. Avstrijka Jessica Pilz je bila peta, Francozinja Julia Chanourdie pa šesta.

Ostali Slovenci tokrat niso bili konkurenčni najboljšim ter so obstali v polfinalu med tistimi polfinalisti, ki niso osvojili niti enega vrha.

Katja Kadić in Lučka Rakovec sta tekmovanje končali na 13. in 15. mestu, Gregor Vezonik, Jernej Kruder in Anže Peharc so slovenske nastope zaokrožili na 15., 16. in 20. mestu.

Do konca balvanske sezone svetovnega pokala sta še dve tekmi. Karavana se bo preselila nazaj v Evropo, v München, kjer bo tekmovanje 18. in 19. maja, zaključek sezone na balvanih pa bo onstran Atlantika 7. in 8. junija v Vailu.

Članki iz rubrike