kitara Svet24.si

Umrl utemeljitelj slovenske kitaristike Tomaž ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 20.04.2017 13:09:21

Tanja Žakelj v Kamniku v lovu na zaporedno peto zmago

V nedeljo bo v Kamniku mednarodna dirka prve kategorije za gorske kolesarje v olimpijskem krosu. Na največji gorsko kolesarski dirki v Sloveniji, 20. Kamniškem krosu, ki bo štel tudi za točke slovenskega pokala, bodo tudi številni tujci, med njimi bosta spet na startu italijanska dvojčka Daniele in Luca Braidot.

Dvojčka iz Moš blizu Gorice sta že stara znanca slovenskih dirk, saj pogosto tekmujeta na dirkah, ki prinašajo točke za lestvico Mednarodne kolesarske zveze. Tudi lani sta bila v Kamniku, ko je bil na koncu Luca pred Danielejem. V nedeljo sta bila tudi na uvodu v sezono v Sloveniji, na dirki Griči v Vrtojbi, ki je bila prav tako mednarodna, le da druge kategorije. Na lestvici Mednarodne kolesarske zveze je sicer boljši Luca, ki je bil na zadnjih olimpijskih igrah v Riu de Janeiru član italijanske reprezentance, končal pa je na visokem sedmem mestu.

Na Kamniškem krosu, ki letos praznuje 20. obletnico, bosta med drugim tudi državni prvak Madžarske Andras Parti, pa prvak Hrvaške Filip Turk.

Od slovenskih gorskih kolesarjev bo v ospredju državna prvakinja Tanja Žakelj, ki bo lovila sedmo zmago in četrto v nizu. Trenutno si prvo mesto s šestimi zmagami deli z Blažo Klemenčič. Žakljeva bo v Kamniku nastopila na svoji sedmi dirki letos, do zdaj ima dve zmagi (eno v krosu in eno v maratonu), na zmagovalnih stopničkah je stala tudi v Vrtojbi, ko je bila druga.



Med njeni tekmicami bo denimo zmagovalka Kamniškega krosa 2012 Ukrajinka Irina Popova ter večkratna prvakinja Srbije Jovana Crnogorac.

Pri članih gre pričakovati, da bo najboljši Slovenec iz vrst domačina in organizatorja, Calcit Bike Teama. V dosedanjem poteku sezone najboljšo formo kaže Rok Naglič, blizu je tudi Gregor Krajnc - oba sta sicer mlajša člana. V boj se lahko vmeša tudi članski prvak Boštjan Hribovšek, če le ne bo preveč utrujen, saj bo v Kamnik prišel po štirih dneh etapnega dirkanja na hrvaški preizkušnji parov 4 Islands, kjer bo pedala vrtel skupaj s klubskim kolegom Luko Tavčarjem. Lani je bila kamniška dvojica tretja.

Tekmovanje se bo v centru Kamnika začelo ob 10. uri s startom kategorije do 15 let, sledili bodo mladinke, amaterji in amaterke, veterani in veteranke, kategorije do 7, 9, 11 in 13 let, vrhunec dneva pa bo ob 14.15 s startom moških elite in U23. Minuto za njimi bodo startale ženske elite in U23. Tem bosta sledili še kategoriji do 17 in 19 let.

Članki iz rubrike